BabaBlog

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

2020.05.22 08:26
Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

 

A bébihinta az egyik legkedveltebb gyerekjáték, amit egész évben, szinte az időjárástól függetlenül lehet használni a szabadban is. Hintázni jó, és ezt minden gyerek ösztönösen tudja. Megnyugtat, fejleszt és persze élvezetes is. Mivel ennyi előnye van, értelemszerű, hogy a beltérben használható babás eszközök nagy része is rendelkezik hintáztató funkcióval. Talán ennek is köszönhető, hogy sokan felnőttként is szeretnek hintázni, nem is csoda a különféle függőhinták és függőágyak sikere, ami a kertekben, erkélyeken egyre több helyen látható. 

 

A hintázás kimutathatóan többféle egészségügyi előnnyel jár. Fejleszti a térérzékelést és a pszichomotoros készségek és a ritmusérzék fejlődését, ezért már pár hetes kortól érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A hagyományos babahinták esetén a gyerekek szülői segítséggel tudnak csak mozgásba lendülni. Ez van, hogy megterhelő egy fárasztó nap után. De van megoldás. Az elektromos meghajtás segítségével a hintákat könnyű mozgásban tartani.

Önműködő babahinták 

 

A bébihinták és az egyéb eszközök hintáztató funkciói hatalmas segítséget jelentenek a családok számára. Több pihenőszék, bébikomp és a hintáztatható lábakkal felszerelt utazóágy is biztosít hintázási élményt. Elsődlegesen pihentetésre és játékhoz használhatóak, de a hintázó funkció extraként jelenik meg bennük.

 

Akár kifejezetten hintát, akár egyéb elektronikus eszközt vásárolna, többet kaphat a pénzéért. Az alapfunkciójukon kívül ugyanis ezek az eszközök számtalan kiegészítővel is fel vannak szerelve. Szórakoztatóközpontként működnek a babák számára. 

A tipikusan hintázásra kialakított elektromos eszközök a szülő irányítása alatt állnak. A gyermek számára különböző rezgési vagy lengési sebesség közül lehet választani. A szerkezetek csendesek, igény esetén beépített dallamokkal segítik a babák ellazulását. A babahinták készítésekor a biztonságot is szem előtt tartották, többpontos biztonsági öv védi a beleültetett örökmozgókat. 

A hinta a sok használattól gyorsan összekoszolódhat. Kedvenc lengyel gyártónk, a Lionelo csak kiváló minőségű textilből készült mosható anyagokkal dolgozik, ezért csak ilyen termékeket talál webáruházunk kínálatában.

A használat módjától és helyétől függően választhat elemről vagy akkumulátorral működtethető verziót is eszközeinkből. Mindegyik többféle lengésfunkcióval ellátott, egyes modellek háttámlája több fokozatban dönthető, ezért csecsemők számára is ajánlott.

 

Nem minden bébihintánk igényel elektromosságot

A Lionelo Rosa elegáns fa babahinta kecskes szerkezetének köszönhetően a hagyományos hintaszékek hangulatát idézi fel. Minden családtagnak saját hintája lehet. Lakkozott bükkfa váza igazi skandináv minimál design, ami bármilyen otthonban megállja a helyét.

De hogy ne csak a megszokottból induljunk ki, a Rosa ülőfelülete 90 fokban forgatható. A hintázás az elforgatható ülőrésznek köszönhetően két külön irányban is megvalósítható, természetesen a biztonsági előírások szem előtt tartásával. Ez rendkívül érdekessé teszi a pihenőszékes hintát, és növeli a használat lehetőségeit. 

Háttámlája 3 fokozatban dönthető, a baba nyugodtan aludhat, pihenhet és játszhat is benne kedve szerint. Szerkezete gyorsan és könnyen összecsukható, ha nincs rá szükség, elrejthető. Kompakt méreteinek köszönhetően kiválóan alkalmas arra, hogy utazásaink alatt egy kis otthoni hangulatot csempésszen az ismeretlen falak közé, és ezzel megnyugvást hozzon a babák részére.

 

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu