Termékismertető

Szoptatós párnával kényelmes a babázás

A szoptatós párna, nevével ellentétben egy univerzális párna, ami többféle funkcióra is alkalmas. Nem csak várandósoknak és szoptatós anyáknak, hanem a babák megtámasztására, altatására és nagyobb gyerekeknek is hasznos. A baba megszületése előtt a kismama számára biztosít kényelmes pozíciót ülés, pihenés során, a szoptatás alatt mindkettőjük számára kényelmes testhelyzetet nyújt, később pedig a babának lehet támasza etetés, játék, de akár alvás közben is. Mindez praktikus szabadságot ad számunkra.

A világ a babáknak szánt pihenőszékből

Azt hallottam, hogy a BabyLion webáruház legkeresettebb termékkategóriája a babáknak szánt pihenőszék. Kétségtelenül nagyon jó találmány egy ilyen kényelmes szék, amiben ki lehet pihenni a növés fáradalmait, és ahogy látom, a szüleim is nagyon örülnek neki, hogy végre van egy olyan hely a lakásban, amiben biztonságban ott hagyhatnak engem, míg elkészítik a pürémet, amit lehet, hogy épp a pihenőszékemben ülve fogok megkóstolni. Munka közben persze minduntalan idetekintgetnek, hogy vajon jól vagyok-e, de őszintén, mi bajom lehetne bekötve egy puha székben? 

Válasszon vezeték nélküli baby monitort!

Beszerzett már mindent a babaszobába? A bútorok és kis ruhácskák mellett a mai gyerekszobákba már a digitális eszközök is belopakodtak. A modern technika lehetővé teszi, hogy a szülők megnyugtatására és a babák életfunkcióinak megfigyelésére kamerákat és vezeték nélküli baby monitort helyezzünk el a lakás különböző pontjain, melyeken keresztül szemmel tarthatjuk a baba környezetét. 

A bébiőr egy fejlett, kisméretű felügyelőeszköz, ami formatervezett beépített kamerát, hangszórót és mikrofont tartalmaz. Egyes típusai kétoldalú kommunikációra is képesek. A színes kijelzőn keresztül a szülők nem csak látják és hallják a babát a hatótávolságon belül, hanem pár kedves szóval meg is tudják nyugtatni, ha szükségesnek találják a közbeavatkozást. Vagyis ha az éjszaka közepén megébred a kicsi, a szülő szavai helyettesíthetik a felkelést, ami könnyebbé teheti a fárasztó éjszakai készenlétet, és mérsékelheti az állandósuló alváshiányt.

Az iskolára felkészítés titka: a babáknak való hinta

Gondolta, hogy az iskolára felkészítés nem hatéves korban kezdődik? Már pár napos korban, az első babáknak készült hinta megvásárlásával elkezdődik az a folyamat, amit hosszú évekig, szinte időjárástól függetlenül lehet gyakorolni a szabadban is. 

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

 

A gyerekszoba berendezése során a kicsi kényelmes alvóhelyének kialakítása a legfőbb feladat. A babák a nap nagy részét alvással töltik, ezért érdemes a megfelelő kiságy kiválasztásával kezdeni. 

A korábban divatos nehéz fabútorok helyett egy modern gyerekszobába már sokkal szellősebb, kecskesebb, könnyen mozgatható, átalakítható bababútorokat vásárolhatunk. Manapság a kisbabák már többfunkciós szerkezetekben nőnek fel, hiszen a gyártók egyre praktikusabb termékekkel kényeztetnek bennünket.

 

Fajátékok kis felfedezőknek

Fajátékok kis felfedezőknek

A fajátékok reneszánszukat élik mostanság. Ebből a barátságos, tartós és természetes alapanyagból készül a legkisebb korosztály részére a fejlesztőjátékok nagyobb része. Az egy év körüli gyerekek figyelmét a szépen kidolgozott, visszafogott színezésű építőkockákkal, a mesefigurás formabeillesztős puzzle vagy a formabedobós játékkal lehet felkelteni. A húzós ügyességi játékok is sok éven át használhatók. 

Az a fontos, hogy minden részük biztonságos legyen a babák számára, és veszélytelen festékkel legyen színezve, a kicsik ugyanis mindent megkóstolnak. A világgal való ismerkedés időszakában és a fogzás miatt mindent a szájukba vesznek, a játékok minősége ezért nem mellékes. Ügyeljen arra, hogy csak natúr kivitelű, vízbázisú festékkel színezett természetes és tartós játékot vegyen gyermekének, unokájának, mivel az egészsége a legfontosabb. 

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A kenguru közismert babahordozó eszköz, aminek egyre több követője van. Sok anyuka, apuka ölti magára a babahordozó kengurut, ami névadójához hasonlóan egy zsebet jelent, melybe behelyezhető a kisbaba, és egy hátizsákhoz hasonlatosan vihető előre vagy hátra helyezve. A textil hordozókendő is hasonló funkciót tölt be, abban azonban a kicsi teste teljesen hozzáér a szülőhöz. Ez sokkal közelebb áll a természeti népek ősi módszereihez, mint a kenguruban hordozás, ugyanakkor mindkettő megtámasztja a csecsemők fejlődő gerincét, ami így ideális tartásba kerül a hordozás során. 

Válasszon biztonságos gyermekülést!

Válasszon biztonságos gyerekülést! 

A gyermekek a 135 cm magasság elérésével mentesülhetnek az autósülés használata alól, addig azonban kötelező elem az autóban. Hátul ülésmagasítón is utazhatnak, ha az biztonságos üléspozíciót biztosít, vagyis az öv nem csúszik le és nem is vág be, tehát biztonságosan rögzít. Biztonságos gyerekülésből rengeteg típus áll rendelkezésre. A 0-18 kg súlyhatárig alkalmas ülések újszülöttkortól használhatóak, akárcsak a 0-36 kg-ig szólók, ám ez utóbbiak már ülésmagasítóvá is átalakíthatók.

A több súlycsoport számára alkalmas üléseket a gyártók belső szűkítőpárnákkal teszik alkalmassá a különböző életkorú gyerekek számára, amik később eltávolíthatók. 

A 9-36 kg-ig ajánlott autósülés a legnépszerűbb, 10 éven át biztosítja a gyermek méreteihez igazodó biztonságos utazást. A 15-36 kg-ig használható gyerekülések óvodáskortól 10-12 éves korig alkalmasak. Külön kategóriát képeznek az I-Size gyerekülések, amik újszülöttkortól 4-5 éves korig, illetve 105 cm magasságig használatosak. Ebben extra biztonságot a plusz alátámasztó láb és a hatékony oldalütközés elleni védelem ad. 

 

2020.06.10 08:59
Ne feledje a matracvédőt

Ne feledje a matracvédő lepedőt

 

Csodaszép babaágy, reklámba illő baldachin, körben párnázott rácsvédő harmonikus színárnyalatban. Általában ez fogadja a babalátogatóba érkezőket. Pár hónap elteltével azonban már nem ennyire mesebeli a történet. A folyamatos nedvességtől egyik ágynemű és matrac sem menekülhet. Ha nem találták volna fel a matracvédő lepedőket, az élet egy véget nem érő mosónői tanfolyammal érne fel.

Szerencsére itt van a vízhatlan lepedő, ami rengeteg család életét megkönnyítette már eddig is, és egyik gyerekágyból sem hiányozhat. Háromféle kivitelben kapható áruházunkban, 60x120, 70x120 és 70x140 méretű babaágyhoz is válassza a praktikus, négy sarkán gumipánttal rögzíthető vízhatlan lepedőt. Anyaga puha, légáteresztő frottír, az alja pedig vízhatlan, ami a kisebb-nagyobb "balesetektől" védi meg a matracot. Stabil rögzítésének köszönhetően nem mozdul el, a sarkokon lévő gumiknak köszönhetően mindig a helyén marad, nem csúszkál és nem gyűrődik.

 

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

 

A bébihinta az egyik legkedveltebb gyerekjáték, amit egész évben, szinte az időjárástól függetlenül lehet használni a szabadban is. Hintázni jó, és ezt minden gyerek ösztönösen tudja. Megnyugtat, fejleszt és persze élvezetes is. Mivel ennyi előnye van, értelemszerű, hogy a beltérben használható babás eszközök nagy része is rendelkezik hintáztató funkcióval. Talán ennek is köszönhető, hogy sokan felnőttként is szeretnek hintázni, nem is csoda a különféle függőhinták és függőágyak sikere, ami a kertekben, erkélyeken egyre több helyen látható. 

 

A hintázás kimutathatóan többféle egészségügyi előnnyel jár. Fejleszti a térérzékelést és a pszichomotoros készségek és a ritmusérzék fejlődését, ezért már pár hetes kortól érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A hagyományos babahinták esetén a gyerekek szülői segítséggel tudnak csak mozgásba lendülni. Ez van, hogy megterhelő egy fárasztó nap után. De van megoldás. Az elektromos meghajtás segítségével a hintákat könnyű mozgásban tartani.

2020.05.13 15:39
Babafészek

Babafészket minden babának

A babafészek egy sokoldalúan használható lakástextil. Ahogyan a neve is tükrözi, ez egy fészek, ami körbeöleli az újszülöttet pihenés közben, és felidézi a védett, pocakos időszakot. A korábban elterjedt rácsvédő helyettesítésére kerül a kiságyakba. Évek óta slágertermék, hiszen nagyon ötletes, ráadásul igazán látványos kiegészítője a babaszobának. Áruházunkban többféle zárt terű, kifordítható vagy látványosabb, fonott babafészkek vásárlására van lehetőség. A kategórián belül a kívánt színkombináció kiválasztására is lehetőség nyílik.

 

2020.04.20 09:25
Lionelo Pascal

A Lionelo legkedveltebb pihenőszéke ismét elérhető!

 

Újra kapható a legkedveltebb baba pihenőszék webáruházunkban. A Pascal rezgő pihenőszék hasznos társ a kisbabás családokban. Ez a nagyszerű eszköz egy kis plusz szabadidőt biztosít a szülőknek. Ha érezte már azt, hogy minden percét leterhelik a gyermek körüli teendők és semmire sincs ereje, ideje beszerezni egy pihenőszéket, amiben eltölthet napi pár percet a kisfőnök, ami épp elég egy hajmosásra, kávéfőzésre vagy a többi gyerekkel való önfeledt játékra.

 

A pihenőszék megkönnyíti a babás időszakot és segít a mindennapos teendők összehangolásában. Segítségével a közvetlen testi kontaktus helyett egy kis időre bármikor a pihenőszékbe ültethetjük a kisebb gyermeket is, nem kell a kiságyban hagyni, ha dolgunk van. 

 

Kézipoggyász méretű babakocsival a repülőn

Aki utazott már kisgyermekkel repülőn, lehet, hogy kétszer is meggondolja legközelebb. Ha ugyanis a baba már nem fér el hordozókendőben, hanem babakocsira van szükség, elképzelhető, hogy pont emiatt kell választani a kényelem és a gyorsaság kötött. De egy kézipoggyász méretű babakocsi megoldja ezt a problémát.

A repülőterek nagysága megköveteli a gyors helyváltoztatást, amihez egy könnyű babakocsi szükséges. Méretei és súlya miatt azonban a legtöbb babakocsi nem alkalmas arra, hogy kézipoggyászként utazzon velünk, kritikus pont lehet, ha el kell helyezni a repülőn. Erre csak olyan sport babakocsi alkalmas, amit esernyő alakúra vagy egy fedeles válltáska módjára félbe lehet hajtani. 

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

 

A tricikli a gyerekek egyik első szabadtéri járműve. Lassan ideér a tavasz, ha még nincs, ideje beszerezni egyet. “Hány éves kortól ajánlott a tricikli?” - kérdezi sok anyuka tőlünk. A háromkerekű akár egy éves kortól használható, ha a baba már stabilan áll. A tekerési mozdulat csak később alakul ki, kezdetben csak ülnek a járgányon, szorosan beszíjazva és forgatják a kormányt, ismerkednek a csengővel. Ilyenkor a szülő tolókar segítségével tolja és irányítja a járművet, hisz egy alig két éves nem biztos, hogy arra kormányoz, amerre mi akarunk haladni. Idővel aztán átveszik az uralmat a járgány felett, és izmaikat megerősítve mozgásba lendülnek, és a pedált is elkezdik magabiztosan használni.

A tekerés örömének felfedezése után a szülőkormány eltávolítható, innentől kezdve egyedül mozgatják a kicsik a járgányt. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy ha elfárad vagy megmakacsolja magát édes gyermekünk, hogy vagy meghajlunk az akarata előtt és toljuk a kormánykerékre görnyedve, vagy a kezünkbe kapjuk a triciklit a gyerkőccel együtt! Ez garantáltan nem lesz kellemes élmény, így tolókar nélkül lehetőleg ne induljon hosszabb sétákra.

 

Ön milyen bébitaxit választana?

Ön milyen bébitaxit választana?

 

Gyermekeink első lépése felejthetetlen öröm. Minél ügyesebbek, annál változatosabb mozgásformákba érdemes bevezetni őket, két éves kor felett pedig már a hagyományos biciklit is érdemes megvenni nekik. Az egyensúlyérzék és a helyes tartás fejlesztése miatt egészen kis kortól érdemes mozgást segítő járműveket (pl. bébitaxit) biztosítani nekik.

 

Tudnivalók a lapra csukható sport babakocsikról!

Az anyukák álma a modern lapra csukható sport babakocsi

 

Ki gondolná, hogy az újszülöttek és kisgyermekek szállítására alkalmas mindennapi eszköz, a babakocsi - annak is a legújabb verziója, a lapra csukható sport babakocsi - több száz éves múltra tekint vissza. Először nemesek, királyok kiváltsága volt a nehéz, fából és fonott vesszőből készült, gazdagon díszített guruló jármű, amit csak az 1920-as évekre fejlesztettek tovább könnyebb anyagokkal, aminek következtében elterjedtté vált. 

Az újításoknak köszönhetően manapság a babakelengye beszerzés talán legnehezebb része a tökéletes babakocsi megtalálása. Sok gyermeknevelési irányzat javasolja a hordozókendők használatát, amik jó szolgálatot tesznek kisebb gyermekeknél, de emellett a modern anyák legtöbbje hosszabb távokra babakocsit használ, mivel ez biztosítja azt a szabadságot a közlekedésben, amihez korábban is hozzászoktak. Persze ehhez jól kell választani. 

Lionelo Bastiaan Isofixes forgatható gyermekülés

Bastiaan - a 360 fokban forgatható gyerekülés

A lengyel Lionelo márkanév nálunk még idegenül cseng, pedig jó lesz megismerkedni vele, mert minőségi baba-mama termékei már hazánkban is egyre ismertebbek. A cég szívmelengetően szép és praktikus, karbantartást nem igénylő termékei minőségi anyagokból készülnek, árban viszont versenyképesek. A márka sikeresen csatlakozott be a babatermékek piacára kreatív megoldásaival. Ilyen a Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyerekülés.

 

A futóbicikli fékkel az igazi!

A futóbicikli fékkel az igazi

 

A kisgyermekes anyukák és apukák rémálma, hogy a gyerek feltartóztathatatlanul suhan bringáján valami vagy valaki felé, és már messze van ahhoz, hogy bármit tehessenek érte. Mindenki arra gondol ilyenkor, bárcsak lenne egy láthatatlan védőháló a gyerek körül vagy legalább egy biztonsági kötél, hogy akkor is elérje, ha meggondolatlanul hajt ki valami elé vagy előre látszik, hogy összetöri magát. Bár léteznek zseniális találmányok erre - biciklire szerelhető távirányítós fék formájában, aminek segítségével az aggódó szülő 50 méteres távolságból is biztonságosan meg tudja állítja a gyereket -, ezek nem terjedtek el széles körben, mert van egy sokkal egyszerűbb megoldás. A futóbiciklit is fékkel kell ellátni. 

Érthetetlen, miért nem ez volt a problémára adott első válasz, de szerencsére már egyre több gyártó jön rá, hogy a kerékpárok kötelező kiegészítője a kisebbeknek szánt eszközökön is éppen olyan hasznos funkciót tölt be, mint a nagyoknál.

 

Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyermekülés

 

Ebben a blog bejegyzésben bemutatjuk neked a nagysikerű Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyermekülést.

Lionelo Tris tricikli bemutatás

Ebben a blog bejegyzésben bemutatjuk neked a nagysikerű Lionelo Tris triciklit! 

 

2019.07.15 13:37
Pontgyűjtő kedvezmény

Vásárlóink bizalma és elégedettsége fontos számunka, ezért webáruházunkban pontgyűjtő rendszer működik regisztrált vásárlók számára.

 

2019.06.18 13:33
Casper Futóbicikli

A kerékpározás igazi kihívás a gyerek számára.
Mielőtt pedálos biciklit használna a gyermek, megérdemli, hogy egy speciális egyensúly-biciklin tanuljon kerékpározni.

2019.06.11 13:57
Julie sport babakocsi

Készüljön fel velünk a nyári utazásokra. ☀️✈️

 

 

olcsobbat.hu argep.hu arradar.hu