BabaBlog

Milyen pelenkázótáskák kaphatók?

A pelenkázótáskák a kisbabás anyukák nélkülözhetetlen kiegészítői, amik az évekig tartó babakocsis időszak alatt helyettesítik a rejtélyes nőt táskákat. Egyedi belső terük a kismama kényelme érdekében minden szükséges babaholmit elnyel.

Manapság szerencsére már olyan divatos és praktikus babás táskák vannak a boltok kínálatában, amiről az átlag szemlélődő elsőre meg sem mondaná, mi célt szolgálnak. A letisztult kinézet és a változatos forma révén minden helyzetre találhatunk egy tágas belső résszel rendelkező háti- vagy oldaltáskát, amit a babakocsi tolókarjára akasztva magunkkal vihetünk akkor is, ha csak a sarki pékségbe ugrunk le a babával, és akkor is, ha elegánsabb babakocsis alkalomra vagyunk hivatalosak.

Ne hagyd otthon a praktikus utazási kiegészítőket

A nyaralás kisbabával nehezebb a megszokottnál, hiszen a saját holminkon túl a kicsinek is elég sok mindent be kell pakolni. Emiatt az autós utazás a leginkább ajánlott ebben az élethelyzetben. A szállás kiválasztása mellett alaposan át kell gondolni azt is, hogyan fér el minden cucc a csomagtartóban. Szerencsére az utazási kiegészítők áruházunkban is nagy választékban állnak rendelkezésére, hogy minden otthon használatos babatermék könnyített verziója rendelkezésére álljon a pihenés ideje alatt.

A kórházi csomag tartalma (mit kell vinni a kismamának?)

A várandósság örökös hullámvasút, és sokak számára a kórházi szülés nem örömteli. Pláne a mostani, járványhelyzettel nehezített időszakban, ahol osztályokat költöztetnek át, vagy a korábban természetesnek vett apai jelenlét is akadályokba ütközhet. És erre jön még a tesztelés, kórházi protokoll, amiben nehéz kiigazodni. Problémamentes terhesség alatt is ajánlott időben összeállítani a kórházi csomagot (amit vinni kell a kismamának) és megtervezni az utolsó heteket. Ez mostanság még inkább igaz, amikor hétről hétre változnak az előírások, amiről érdemes előre tájékozódni az adott intézménynél.

Gumiugrálók a nyár minden napjára

A gyerekeknek egész évben biztosítani kell az önfeledt mozgási lehetőséget, amihez számtalan szabadtéri és kreatív fejlesztőjátékot használhatunk. A gumiugrálók tökéletesen alkalmasak a gyerekekben túltengő hatalmas energiák levezetésére, bel- és kültéren egyaránt. Ugrálni ugyanis rendkívül szórakoztató, de roppant fárasztó dolog is, szülőként azonban el sem képzelhetünk ennél hasznosabb játékot. 

A felfújható, meglovagolható gumifigurák már kétéves kortól alkalmasak a gyerekek egyensúlyérzékének és állóképességének fokozatos fejlesztésére. Nincsenek mozgó alkatrészeik, alacsony felépítésük stabil és biztonságos, puha gumianyaguk pedig ellenáll a durvább igénybevételnek is, amiben az egyszerre ráülő tucatnyi gyerek részesíti.

Ezért használjon babahordozó kengurut

A közismert babahordozó eszköz, a kenguru nem mai találmány, szinte minden kultúrában van megfelelője. Mivel nagy segítség a kisgyermekes szülők számára, régóta fejlesztgetik, így manapság is egyre több családban használják modern verzióit állandó jelleggel vagy a babakocsi kiváltására.

 

A kocsivázra tehető babahordozótól eltérően ugyanis a kenguru kis helyet foglal, csupán egy csatos hám, amiben bevásárolni vagy sétálni mehetünk, magunkon hordozva a kicsit, de akár a házimunkát is elvégezhetjük vele anélkül, hogy egy percre is hanyagolnunk kellene vagy le kellene tennünk.

Kiságyak - a babaszoba legfontosabb darabjai

A hagyományos fa kiságyakkal manapság is találkozhatunk az üzletek kínálatában, a mai gyerekeknek azonban lehetőségük van modernebb, átalakítható, könnyen mozgatható, mégis strapabíró bútorok között felnőni. A gyerekszoba berendezése a kisbabák kényelmes alvóhelyének kialakításával kezdődik, mivel az újszülöttek a nap legnagyobb részét ebben fogják tölteni. A kiságy kiválasztása és összeszerelése mérföldkő a családok életében.

A hívogató babaszoba-hangulat érdekében érdemes alaposan megfontolni, milyen kiságyat válasszon gyermeke számára.

Sokoldalú bébijárművek - a roller előnyei

Az első babajárművek olyan több kerekű járgányok, amikkel már egész kis korban érdemes megismertetni cseperedő gyermekét. A kicsikre tervezett roller, a kismotor és a tricikli is szuper izgalmas, mozgásra ösztönző játék, de mind másképp fejleszti a gyerekeket az első, legfogékonyabb évek folyamán.

Az egyensúlyozás és a lábbal hajtás gyakorlatilag a test összes izmát, illetve az idegrendszert is alaposan megdolgoztatja. A változatos babajárgányok rendszeres használatával pár hónap alatt rohamos fejlődést tapasztalhat gyermekein. És ez még csak a kezdet.

Élethű elektromos járművek gyerekeknek

A felnőtt közlekedési eszközökre megszólalásig hasonlító elektromos járművek egyre népszerűbbek a kisgyermekes családok körében. A vezethető járgányok ugyanis nem csak szórakoztató játékok, hanem hatásos fejlesztőeszközök is egyben.

A vezetés élménye a motorikus készségektől a mentális képességekig mindent megdolgoztat. A kormányzás és a közlekedési szituációkban szükséges folyamatos döntéshelyzetek sora remek ösztönző. Az elektromos gyermekjárgányok kisautók vagy quadok is lehetnek. A pedállal működtethető akkumulátoros járművek 3-8 éves kor között nyújtanak utánozhatatlan szórakozást.

Többfunkciós triciklik kicsiknek és nagyobbaknak

Ha tavaszra babajárgányt keres gyermekének, unokájának, kezdje a nézelődést nálunk. Ahogy minden babás termékből, kismotorból, tricikliből is óriási a választék, de mi részletes termékleírásokkal segítjük a választást. Szeretné, hogy minél előbb megismerkedjenek a szabad mozgás örömével? Hogy ne okozzon majd számukra gondot a kerékpározás? Válasszon többfunkciós tricikliket, és évekre előre biztosított a mozgásra ösztönző játék.

2021.03.30 10:39
Elő a futóbiciklikkel

A gyerekekkel eltöltött hétvégék ritkán szólnak a lustálkodásról. Szerencse, ha legalább addig tudunk aludni, mint hétköznap, hisz ilyenkor általában sokkal több dolguk van a kicsiknek, mintha rendes menetrend szerint kellene kelni. Ennek persze szülőként nem szoktunk örülni, de ha már ilyen korán kezdődik a nap, tervezzünk közös szabadtéri programot! A napsütötte délutánokon előkerülhetnek a futóbiciklik, kerékpárok, hogy egy mozgalmas nap keretében fedezzük fel a közeli és távoli kirándulóhelyeket.

Kényelmes babapaplan újszülöttől az óvodáskorig

A kisbabák környezetébe ösztönösen puha textileket veszünk. Ízléses fej- és rácsvédő kerül a kiságyba, amit a zavartalan körülmények érdekében baldachinnal vehetünk körül. A fekvőfelület keményebb ugyan, de lapos párnával tehetjük komfortosabbá. Akár otthoni használatra is használhatunk meleg hálózsákot az altatáshoz, de a kellemes komfortérzet megteremtéséhez a kis méretű babapaplanok is hozzájárulnak, amiket kisbabánk sok éven keresztül használhat.

A babaágyba való kiegészítők egytől-egyig minőségi anyagú termékek, amik vidám, bababarát mintázatokban kaphatók, így könnyű kiválasztani a babaszobába valót.

Mikortól használjon ülésmagasítót autójában?

Az alábbi rövid áttekintővel szeretnénk segíteni a döntés meghozatalában. A tapasztalatok szerint ugyanis sok szülő nem tudja, mikortól kezdve mentesülhet gyermeke a gyerekülés kötelezettsége alól, és mikortól elegendő ülésmagasítót tenni az autóba.

Az autósülés kiválasztásához a gyermek testsúlyát, életkorát és testmagasságát kell ismerni, mivel a gyártók ezek alapján kategorizálják a gyermeküléseket. Minden kicsi megérdemli, hogy a lehető legjobb ülést válasszuk a számára, és ne csak a babáknak, hanem a nagyobbaknak is biztonságos legyen az autózás.

A gyermekbiztonsági rendszerek a passzív biztonsági eszközök közé tartoznak. Ezek a gyermek, illetve a jármű bizonyos jellemzőitől függően kötelezőek. Használatuk azonban a retorziótól függetlenül, a nyugodt autózás érdekében ajánlott. Ha tanácstalan, hogy gyermekét biztosan a megfelelő módon szállítja-e saját használatú járművében, kövesse tanácsainkat. 

Játékszabályzat 2021.02.26.

RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZAT

– NYEREMÉNYJÁTÉK a Baby Time kft.

szervezésében, 2021.02.26.

Sírás: valóban nagy probléma? Mi a megoldás?

Egy Anya Tanácsai

Miért sír? Mit tegyek?

Egy baba nem tudja másképp kifejezni a nem-tetszését, minthogy sír. Vannak a kevésbé sírós picik, és a sokszor sírósak. Amint beszélni kezdenek, a helyzet már szinte önmagát oldja meg, mert konkrét választ kapunk, miért is tört el a mécses.

Érdemes különválasztani korszakok szerint, vajon mi lehet a probléma forrása (a betegségek miatti nyűgösségen kívül). Most ezek közül vennénk sorra néhányat.

 

Minden kicsi álma egy gyereksátor

A kisgyerekek szeretnek elbújni, a gyereksátor izgalmas, felfedezésre váró kuckó minden önállóságra törekvő csöppségnek. Puha párnákkal dekorálva remek játszóhely, tökéletes kiegészítője a kellemes hangulatú szobáknak. A kicsik kényelmesen időznek benne, amikor csak a kedvük tartja, feldobnak bármilyen unalmas délutánt. Ha izgalmas és időtálló ajándékot keres gyermeke számára, válasszon gyereksátrat. Ezzel minden korosztály örömmel játszik majd.

Ezért fontos a cumisüveg-sterilizáló használata

Bár a legtöbb újszülött ügyesen iszik vastag falú pohárból, nehéz elképzelni, hogy cumisüveg nélkül át tudnánk vészelni az első pár évet. A kis méretű, hordozható és jól tisztítható cumisüvegek a tápszeres babák etetéséhez nélkülözhetetlenek, de az anyatejes táplálásnál sem igen lehet kikerülni a használatukat. Egy darabra mindenképp szükség van belőlük a tápszeres kiegészítés esetében is víz, tea vagy gyümölcslé adagolásához. Az üvegeket minden használat után alaposan ki kell fertőtleníteni. A könnyen kezelhető cumisüveg-sterilizáló ebben nyújt segítséget az elfoglalt szülőknek.

Ne feledje a babakocsi-kiegészítőket!

Babakocsi-vásárlás során sok olyan kiegészítő kerül a látókörünkbe, aminek a jelentőségét először talán nem is értjük vagy érezzük át. Mert olyan jó overálok kaphatók, minek külön bundazsák? Olyan szép a babakocsi saját belső huzata, minek tennénk rá cserélhető betétet, és hova tegyük az esernyőre csukható babakocsihoz való esővédőt, ha nem esik az eső? A mintás övvédő is feleslegesnek tűnhet, mégis ez az egyik legismertebb és leghasznosabb babakocsi-kiegészítő, aminek előnyét minden babás család ismeri.

2021.01.04 08:21
Zita
Anyáknak egy anyától

Sziasztok,

Zita vagyok, a BabyLion marketingese, egyben pedig egy csodálatos 3 éves kisfiú édesanyja. A jövőben én fogok írni Nektek -remélhetőleg számotokra is- hasznos, vicces, olykor megosztó témákról itt, a blogunkon. Fogadjátok őket szeretettel. 

RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZAT

– NYEREMÉNYJÁTÉK a baby time kft.

szervezésében

Kötelező biztonságos autós gyerekülést választani

Megfelelő autós gyerekülést választani nehéz. A boltok kínálata a kezdő szülők számára átláthatatlan. A márkajelzés és típus nem mond sokat, ránézésre nem sok különbség van ülés és ülés között. Nyilvánvaló azonban, hogy nagyon nem mindegy, melyiket választjuk! Kisbabája épsége, egészsége múlhat egy jól megválasztott autósülésen. A döntés könnyítése érdekében sorra vesszük azokat a tényezőket, amik a gyermek méretéhez igazodó autósülés kiválasztásában segítségére lehetnek.

Legyen mindig univerzális takaró a kocsiban

Beköszöntött a hideg. Akár babakocsival, akár személyautóval indul útnak a család, gondoskodni kell meleg takaróról. Az idő ugyanis hirtelen hűl, és váratlan helyzetek bármikor előfordulhatnak, amikor jól jöhet egy puha takaró, ami jólesően melengeti a babát minden helyzetben. Ezért is szeretjük a polárból készült takarókat, pláne, ha színesek. A hordozóba, babakocsiba tehető univerzális takaróknál ez a probléma fel sem merül. Nálunk változatos mintákból válogathat. Van már kedvence? Nálunk megtalálja!

Ajándékötletek - A lenyomatkészítő

A kisbabák apró tappancsait és kezecskéit mindannyian cukinak tartjuk. A babázás kezdeti nehézségei azonban gyorsan elhalványítják ennek a korszaknak a szépségeit. A kialvatlanság monotonitása mellett szükség van arra, hogy megőrizzük az első év soha vissza nem térő hangulatát, mielőtt ködbe vesznének a meghatározó pillanatok. A lenyomatkészítő szettel megörökítheti a kisbaba kéz- és láblenyomatát. Készítsen Ön is egyedi családi kincset, amit évek múltán örömmel fog nézegetni, mekkorát változott a világ.

A nélkülözhetetlen esővédő babakocsira

A gyerekek számára minden nap elengedhetetlen a kellő mennyiségű mozgás, melyet lehetőleg a friss levegőn ajánlott végezni. A szabadtéri intenzív testmozgás hatására megnő az étvágyuk, ami révén jobban fejlődnek, és természetesen jobbat is alszanak. Naponta legalább 1-2 óra levegőzés és séta ajánlott, de ha más nem megoldható, akkor legalább a babakocsiban mozgassuk meg őket egy kicsit akkor is, ha rosszabbra fordul az időjárás. A babák biztonságos levegőztetéséhez hideg vagy esős időben babahordozóra vagy babakocsira feltehető esővédővel lehet hozzájárulni, ami képes megóvni őket az esőtől, széltől és a hótól is, hogy rossz idő esetén se kelljen otthon maradni és bezárkózni.

Gondoljon csak az északi országokra, ahol overálban altatják a gyerekeket a fagyos időben, kint a szabadban. A levegőzést újszülöttkortól kezdve érdemes beiktatni a napi rutinba csapadékos időjárás esetén is. A napi szintű sétákat pedig nyugodtan össze lehet kötni a piaci bevásárlással vagy a játszóterezéssel. Útközben persze bármikor akadhat nehézség, melyre érdemes előre felkészülni. Babakocsival akkor is el tudjuk intézni a dolgunkat, ha épp esik, csak használjunk esővédőt! 

Védjük a matracot gumis matracvédővel!

A gumis matracvédő feleslegesnek tűnhet, pedig fontos szerepe van a gyerekszoba gördülékeny működésében. A gyerekek néha bepisilnek, maguk alá öntik az éjszakára odakészített innivalót, amivel bizony kellemetlen éjfélkor, az utolsó esti puszi során szembesülni. Ilyenkor nagyon fárasztó ágyat húzni és a másnapi mosásra összekészíteni a szennyest. Csökkenteni lehet a kellemetlen feladatokat, ha vízhatlan matracvédővel védjük a matracot. Így legalább azt nem kell szárítani.

Sok matrac egy vagyonba kerül, ez alól a gyerekméretű matracok sem kivételek. A huzamosabb használat során nem csak az izzadság, hanem a por és piszok is beleül a matrac anyagába, amitől elnehezül, kellemetlen szagokat gyűjt magába.

Egy jó matracvédővel meg lehet védeni a matracot és garantálni lehet a hosszú élettartamát. Ha a védőréteg a helyén van, a véletlen baleset nem hagy maradandó nyomot. Évek múltán elég kellemetlen a foltos, állott szagú vagy penészes matracon aludni. Jobb bele sem gondolni, mi történne, ha a matracvédő havonta esedékes mosása helyett nem lenne más lehetőség a kosz eltávolítására, csak a profi takarítógépek használata és a szellőztetés, aminek a hatásfoka kétes.

Szoptatós párnával kényelmes a babázás

A szoptatós párna, nevével ellentétben egy univerzális párna, ami többféle funkcióra is alkalmas. Nem csak várandósoknak és szoptatós anyáknak, hanem a babák megtámasztására, altatására és nagyobb gyerekeknek is hasznos. A baba megszületése előtt a kismama számára biztosít kényelmes pozíciót ülés, pihenés során, a szoptatás alatt mindkettőjük számára kényelmes testhelyzetet nyújt, később pedig a babának lehet támasza etetés, játék, de akár alvás közben is. Mindez praktikus szabadságot ad számunkra.

A világ a babáknak szánt pihenőszékből

Azt hallottam, hogy a BabyLion webáruház legkeresettebb termékkategóriája a babáknak szánt pihenőszék. Kétségtelenül nagyon jó találmány egy ilyen kényelmes szék, amiben ki lehet pihenni a növés fáradalmait, és ahogy látom, a szüleim is nagyon örülnek neki, hogy végre van egy olyan hely a lakásban, amiben biztonságban ott hagyhatnak engem, míg elkészítik a pürémet, amit lehet, hogy épp a pihenőszékemben ülve fogok megkóstolni. Munka közben persze minduntalan idetekintgetnek, hogy vajon jól vagyok-e, de őszintén, mi bajom lehetne bekötve egy puha székben? 

Válasszon vezeték nélküli baby monitort!

Beszerzett már mindent a babaszobába? A bútorok és kis ruhácskák mellett a mai gyerekszobákba már a digitális eszközök is belopakodtak. A modern technika lehetővé teszi, hogy a szülők megnyugtatására és a babák életfunkcióinak megfigyelésére kamerákat és vezeték nélküli baby monitort helyezzünk el a lakás különböző pontjain, melyeken keresztül szemmel tarthatjuk a baba környezetét. 

A bébiőr egy fejlett, kisméretű felügyelőeszköz, ami formatervezett beépített kamerát, hangszórót és mikrofont tartalmaz. Egyes típusai kétoldalú kommunikációra is képesek. A színes kijelzőn keresztül a szülők nem csak látják és hallják a babát a hatótávolságon belül, hanem pár kedves szóval meg is tudják nyugtatni, ha szükségesnek találják a közbeavatkozást. Vagyis ha az éjszaka közepén megébred a kicsi, a szülő szavai helyettesíthetik a felkelést, ami könnyebbé teheti a fárasztó éjszakai készenlétet, és mérsékelheti az állandósuló alváshiányt.

Az iskolára felkészítés titka: a babáknak való hinta

Gondolta, hogy az iskolára felkészítés nem hatéves korban kezdődik? Már pár napos korban, az első babáknak készült hinta megvásárlásával elkezdődik az a folyamat, amit hosszú évekig, szinte időjárástól függetlenül lehet gyakorolni a szabadban is. 

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

 

A gyerekszoba berendezése során a kicsi kényelmes alvóhelyének kialakítása a legfőbb feladat. A babák a nap nagy részét alvással töltik, ezért érdemes a megfelelő kiságy kiválasztásával kezdeni. 

A korábban divatos nehéz fabútorok helyett egy modern gyerekszobába már sokkal szellősebb, kecskesebb, könnyen mozgatható, átalakítható bababútorokat vásárolhatunk. Manapság a kisbabák már többfunkciós szerkezetekben nőnek fel, hiszen a gyártók egyre praktikusabb termékekkel kényeztetnek bennünket.

 

Fajátékok kis felfedezőknek

Fajátékok kis felfedezőknek

A fajátékok reneszánszukat élik mostanság. Ebből a barátságos, tartós és természetes alapanyagból készül a legkisebb korosztály részére a fejlesztőjátékok nagyobb része. Az egy év körüli gyerekek figyelmét a szépen kidolgozott, visszafogott színezésű építőkockákkal, a mesefigurás formabeillesztős puzzle vagy a formabedobós játékkal lehet felkelteni. A húzós ügyességi játékok is sok éven át használhatók. 

Az a fontos, hogy minden részük biztonságos legyen a babák számára, és veszélytelen festékkel legyen színezve, a kicsik ugyanis mindent megkóstolnak. A világgal való ismerkedés időszakában és a fogzás miatt mindent a szájukba vesznek, a játékok minősége ezért nem mellékes. Ügyeljen arra, hogy csak natúr kivitelű, vízbázisú festékkel színezett természetes és tartós játékot vegyen gyermekének, unokájának, mivel az egészsége a legfontosabb. 

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A kenguru közismert babahordozó eszköz, aminek egyre több követője van. Sok anyuka, apuka ölti magára a babahordozó kengurut, ami névadójához hasonlóan egy zsebet jelent, melybe behelyezhető a kisbaba, és egy hátizsákhoz hasonlatosan vihető előre vagy hátra helyezve. A textil hordozókendő is hasonló funkciót tölt be, abban azonban a kicsi teste teljesen hozzáér a szülőhöz. Ez sokkal közelebb áll a természeti népek ősi módszereihez, mint a kenguruban hordozás, ugyanakkor mindkettő megtámasztja a csecsemők fejlődő gerincét, ami így ideális tartásba kerül a hordozás során. 

Válasszon biztonságos gyermekülést!

Válasszon biztonságos gyerekülést! 

A gyermekek a 135 cm magasság elérésével mentesülhetnek az autósülés használata alól, addig azonban kötelező elem az autóban. Hátul ülésmagasítón is utazhatnak, ha az biztonságos üléspozíciót biztosít, vagyis az öv nem csúszik le és nem is vág be, tehát biztonságosan rögzít. Biztonságos gyerekülésből rengeteg típus áll rendelkezésre. A 0-18 kg súlyhatárig alkalmas ülések újszülöttkortól használhatóak, akárcsak a 0-36 kg-ig szólók, ám ez utóbbiak már ülésmagasítóvá is átalakíthatók.

A több súlycsoport számára alkalmas üléseket a gyártók belső szűkítőpárnákkal teszik alkalmassá a különböző életkorú gyerekek számára, amik később eltávolíthatók. 

A 9-36 kg-ig ajánlott autósülés a legnépszerűbb, 10 éven át biztosítja a gyermek méreteihez igazodó biztonságos utazást. A 15-36 kg-ig használható gyerekülések óvodáskortól 10-12 éves korig alkalmasak. Külön kategóriát képeznek az I-Size gyerekülések, amik újszülöttkortól 4-5 éves korig, illetve 105 cm magasságig használatosak. Ebben extra biztonságot a plusz alátámasztó láb és a hatékony oldalütközés elleni védelem ad. 

 

2020.06.10 08:59
Ne feledje a matracvédőt

Ne feledje a matracvédő lepedőt

 

Csodaszép babaágy, reklámba illő baldachin, körben párnázott rácsvédő harmonikus színárnyalatban. Általában ez fogadja a babalátogatóba érkezőket. Pár hónap elteltével azonban már nem ennyire mesebeli a történet. A folyamatos nedvességtől egyik ágynemű és matrac sem menekülhet. Ha nem találták volna fel a matracvédő lepedőket, az élet egy véget nem érő mosónői tanfolyammal érne fel.

Szerencsére itt van a vízhatlan lepedő, ami rengeteg család életét megkönnyítette már eddig is, és egyik gyerekágyból sem hiányozhat. Háromféle kivitelben kapható áruházunkban, 60x120, 70x120 és 70x140 méretű babaágyhoz is válassza a praktikus, négy sarkán gumipánttal rögzíthető vízhatlan lepedőt. Anyaga puha, légáteresztő frottír, az alja pedig vízhatlan, ami a kisebb-nagyobb "balesetektől" védi meg a matracot. Stabil rögzítésének köszönhetően nem mozdul el, a sarkokon lévő gumiknak köszönhetően mindig a helyén marad, nem csúszkál és nem gyűrődik.

 

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

Gyerekkorunk kedvenc játéka - a bébihinta

 

A bébihinta az egyik legkedveltebb gyerekjáték, amit egész évben, szinte az időjárástól függetlenül lehet használni a szabadban is. Hintázni jó, és ezt minden gyerek ösztönösen tudja. Megnyugtat, fejleszt és persze élvezetes is. Mivel ennyi előnye van, értelemszerű, hogy a beltérben használható babás eszközök nagy része is rendelkezik hintáztató funkcióval. Talán ennek is köszönhető, hogy sokan felnőttként is szeretnek hintázni, nem is csoda a különféle függőhinták és függőágyak sikere, ami a kertekben, erkélyeken egyre több helyen látható. 

 

A hintázás kimutathatóan többféle egészségügyi előnnyel jár. Fejleszti a térérzékelést és a pszichomotoros készségek és a ritmusérzék fejlődését, ezért már pár hetes kortól érdemes kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A hagyományos babahinták esetén a gyerekek szülői segítséggel tudnak csak mozgásba lendülni. Ez van, hogy megterhelő egy fárasztó nap után. De van megoldás. Az elektromos meghajtás segítségével a hintákat könnyű mozgásban tartani.

2020.05.13 15:39
Babafészek

Babafészket minden babának

A babafészek egy sokoldalúan használható lakástextil. Ahogyan a neve is tükrözi, ez egy fészek, ami körbeöleli az újszülöttet pihenés közben, és felidézi a védett, pocakos időszakot. A korábban elterjedt rácsvédő helyettesítésére kerül a kiságyakba. Évek óta slágertermék, hiszen nagyon ötletes, ráadásul igazán látványos kiegészítője a babaszobának. Áruházunkban többféle zárt terű, kifordítható vagy látványosabb, fonott babafészkek vásárlására van lehetőség. A kategórián belül a kívánt színkombináció kiválasztására is lehetőség nyílik.

 

2020.04.20 09:25
Lionelo Pascal

A Lionelo legkedveltebb pihenőszéke ismét elérhető!

 

Újra kapható a legkedveltebb baba pihenőszék webáruházunkban. A Pascal rezgő pihenőszék hasznos társ a kisbabás családokban. Ez a nagyszerű eszköz egy kis plusz szabadidőt biztosít a szülőknek. Ha érezte már azt, hogy minden percét leterhelik a gyermek körüli teendők és semmire sincs ereje, ideje beszerezni egy pihenőszéket, amiben eltölthet napi pár percet a kisfőnök, ami épp elég egy hajmosásra, kávéfőzésre vagy a többi gyerekkel való önfeledt játékra.

 

A pihenőszék megkönnyíti a babás időszakot és segít a mindennapos teendők összehangolásában. Segítségével a közvetlen testi kontaktus helyett egy kis időre bármikor a pihenőszékbe ültethetjük a kisebb gyermeket is, nem kell a kiságyban hagyni, ha dolgunk van. 

 

Kézipoggyász méretű babakocsival a repülőn

Aki utazott már kisgyermekkel repülőn, lehet, hogy kétszer is meggondolja legközelebb. Ha ugyanis a baba már nem fér el hordozókendőben, hanem babakocsira van szükség, elképzelhető, hogy pont emiatt kell választani a kényelem és a gyorsaság kötött. De egy kézipoggyász méretű babakocsi megoldja ezt a problémát.

A repülőterek nagysága megköveteli a gyors helyváltoztatást, amihez egy könnyű babakocsi szükséges. Méretei és súlya miatt azonban a legtöbb babakocsi nem alkalmas arra, hogy kézipoggyászként utazzon velünk, kritikus pont lehet, ha el kell helyezni a repülőn. Erre csak olyan sport babakocsi alkalmas, amit esernyő alakúra vagy egy fedeles válltáska módjára félbe lehet hajtani. 

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

 

A tricikli a gyerekek egyik első szabadtéri járműve. Lassan ideér a tavasz, ha még nincs, ideje beszerezni egyet. “Hány éves kortól ajánlott a tricikli?” - kérdezi sok anyuka tőlünk. A háromkerekű akár egy éves kortól használható, ha a baba már stabilan áll. A tekerési mozdulat csak később alakul ki, kezdetben csak ülnek a járgányon, szorosan beszíjazva és forgatják a kormányt, ismerkednek a csengővel. Ilyenkor a szülő tolókar segítségével tolja és irányítja a járművet, hisz egy alig két éves nem biztos, hogy arra kormányoz, amerre mi akarunk haladni. Idővel aztán átveszik az uralmat a járgány felett, és izmaikat megerősítve mozgásba lendülnek, és a pedált is elkezdik magabiztosan használni.

A tekerés örömének felfedezése után a szülőkormány eltávolítható, innentől kezdve egyedül mozgatják a kicsik a járgányt. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy ha elfárad vagy megmakacsolja magát édes gyermekünk, hogy vagy meghajlunk az akarata előtt és toljuk a kormánykerékre görnyedve, vagy a kezünkbe kapjuk a triciklit a gyerkőccel együtt! Ez garantáltan nem lesz kellemes élmény, így tolókar nélkül lehetőleg ne induljon hosszabb sétákra.

 

Ön milyen bébitaxit választana?

Ön milyen bébitaxit választana?

 

Gyermekeink első lépése felejthetetlen öröm. Minél ügyesebbek, annál változatosabb mozgásformákba érdemes bevezetni őket, két éves kor felett pedig már a hagyományos biciklit is érdemes megvenni nekik. Az egyensúlyérzék és a helyes tartás fejlesztése miatt egészen kis kortól érdemes mozgást segítő járműveket (pl. bébitaxit) biztosítani nekik.

 

Tudnivalók a lapra csukható sport babakocsikról!

Az anyukák álma a modern lapra csukható sport babakocsi

 

Ki gondolná, hogy az újszülöttek és kisgyermekek szállítására alkalmas mindennapi eszköz, a babakocsi - annak is a legújabb verziója, a lapra csukható sport babakocsi - több száz éves múltra tekint vissza. Először nemesek, királyok kiváltsága volt a nehéz, fából és fonott vesszőből készült, gazdagon díszített guruló jármű, amit csak az 1920-as évekre fejlesztettek tovább könnyebb anyagokkal, aminek következtében elterjedtté vált. 

Az újításoknak köszönhetően manapság a babakelengye beszerzés talán legnehezebb része a tökéletes babakocsi megtalálása. Sok gyermeknevelési irányzat javasolja a hordozókendők használatát, amik jó szolgálatot tesznek kisebb gyermekeknél, de emellett a modern anyák legtöbbje hosszabb távokra babakocsit használ, mivel ez biztosítja azt a szabadságot a közlekedésben, amihez korábban is hozzászoktak. Persze ehhez jól kell választani. 

Lionelo Bastiaan Isofixes forgatható gyermekülés

Bastiaan - a 360 fokban forgatható gyerekülés

A lengyel Lionelo márkanév nálunk még idegenül cseng, pedig jó lesz megismerkedni vele, mert minőségi baba-mama termékei már hazánkban is egyre ismertebbek. A cég szívmelengetően szép és praktikus, karbantartást nem igénylő termékei minőségi anyagokból készülnek, árban viszont versenyképesek. A márka sikeresen csatlakozott be a babatermékek piacára kreatív megoldásaival. Ilyen a Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyerekülés.

 

A futóbicikli fékkel az igazi!

A futóbicikli fékkel az igazi

 

A kisgyermekes anyukák és apukák rémálma, hogy a gyerek feltartóztathatatlanul suhan bringáján valami vagy valaki felé, és már messze van ahhoz, hogy bármit tehessenek érte. Mindenki arra gondol ilyenkor, bárcsak lenne egy láthatatlan védőháló a gyerek körül vagy legalább egy biztonsági kötél, hogy akkor is elérje, ha meggondolatlanul hajt ki valami elé vagy előre látszik, hogy összetöri magát. Bár léteznek zseniális találmányok erre - biciklire szerelhető távirányítós fék formájában, aminek segítségével az aggódó szülő 50 méteres távolságból is biztonságosan meg tudja állítja a gyereket -, ezek nem terjedtek el széles körben, mert van egy sokkal egyszerűbb megoldás. A futóbiciklit is fékkel kell ellátni. 

Érthetetlen, miért nem ez volt a problémára adott első válasz, de szerencsére már egyre több gyártó jön rá, hogy a kerékpárok kötelező kiegészítője a kisebbeknek szánt eszközökön is éppen olyan hasznos funkciót tölt be, mint a nagyoknál.

 

Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyermekülés

 

Ebben a blog bejegyzésben bemutatjuk neked a nagysikerű Lionelo Bastiaan 360 fokban forgatható gyermekülést.

Lionelo Tris tricikli bemutatás

Ebben a blog bejegyzésben bemutatjuk neked a nagysikerű Lionelo Tris triciklit! 

 

2019.07.15 13:37
Pontgyűjtő kedvezmény

Vásárlóink bizalma és elégedettsége fontos számunka, ezért webáruházunkban pontgyűjtő rendszer működik regisztrált vásárlók számára.

 

2019.06.18 13:33
Casper Futóbicikli

A kerékpározás igazi kihívás a gyerek számára.
Mielőtt pedálos biciklit használna a gyermek, megérdemli, hogy egy speciális egyensúly-biciklin tanuljon kerékpározni.

2019.06.11 13:57
Julie sport babakocsi

Készüljön fel velünk a nyári utazásokra. ☀️✈️

 

 

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu