BabaBlog

Ezért fontos a cumisüveg-sterilizáló használata

2021.02.12 13:45
Ezért fontos a cumisüveg-sterilizáló használata

Bár a legtöbb újszülött ügyesen iszik vastag falú pohárból, nehéz elképzelni, hogy cumisüveg nélkül át tudnánk vészelni az első pár évet. A kis méretű, hordozható és jól tisztítható cumisüvegek a tápszeres babák etetéséhez nélkülözhetetlenek, de az anyatejes táplálásnál sem igen lehet kikerülni a használatukat. Egy darabra mindenképp szükség van belőlük a tápszeres kiegészítés esetében is víz, tea vagy gyümölcslé adagolásához. Az üvegeket minden használat után alaposan ki kell fertőtleníteni. A könnyen kezelhető cumisüveg-sterilizáló ebben nyújt segítséget az elfoglalt szülőknek.

Sterilizálja a babaeszközöket cumisüveg-sterilizáló szerkezettel

 

A kisbabák érzékenyen reagálnak a különféle kórokozókra. Idővel nyilván megismerkednek a velünk együtt élő mikrobákkal, de nem célszerű rögtön az első hónapokban rájuk szabadítani őket, míg a védekezőrendszerük nem alakul ki. Emiatt nem csak a babaruhák, cumik és játékok, hanem az etetéshez használatos eszközök fokozott fertőtlenítésére is szükség van, amit a hagyományos mosás, mosogatás nem biztosít. 

Míg korábban a forralás volt az elfogadott csírátlanítási mód, amihez egy lábason kívül másra nem is volt szükség, manapság számos cumisüveg-sterilizáló és -melegítő szerkezet áll rendelkezésre, amelyek segítségével az etetéshez használt eszközöket gyorsabban, egyszerűbben és hatékonyabban lehet fertőtleníteni. A vizes forralás során ugyanis a víz természetes alkotóelemei, az ásványi anyagok és szennyeződések kiválnak és lerakódnak. Fehér vízkőréteg ül az edényekre, ami egyáltalán nem higiénikus. 

 

Forró vízgőzzel végzett fertőtlenítés

 

Nehéz üveg helyett manapság már egészségre ártalmatlan műanyag palackok készülnek, amik kifejezetten rosszul reagálnak a vízkőre. Az üvegről könnyebben letörölhető a fehér réteg, mint a műanyagról, ami sem esztétikusnak, sem egészségesnek nem mondható. 

Ezért is népszerűek az elektromos fertőtlenítő és mikrohullámú sütőbe helyezhető szerkezetek. Egyedi igényektől függ, hogy az önálló vagy a mikrós verzió a praktikusabb. Mindkettő forró vízgőzzel fertőtlenít, amit mikrohullámú sugarak vagy elektromos fűtőszál hoz létre. Mivel a sterilizálók szintén vízzel működnek, a lerakódás ezekben is problémát okoz, itt azonban a vízkő nem közvetlenül a cumisüvegeken, hanem a szerkezet belsejében rakódik le. Ez pedig heti rendszerességgel végzett vízkőoldós tisztítással kordában tartható. 

A szerkezetek 100°C-on minden kórokozót elpusztítanak. A többfunkciós kivitel a sterilizálás mellett cumisüveg-melegítésre, tej és bébiétel melegítésére, párolásra is használható. Akár 5 perc alatt sterilizálhat vele több cumisüveget is. 

 

Harc a vízkő ellen

Áruházunk kínálatában nem csak minden igényt kielégítő cumisüveg-sterilizáló szerkezeteket, hanem az azok karbantartásához ajánlott vízkőoldó port is megtalálja. A szabad szemmel is látható vízkőréteg nagyobb mennyiségben tönkre is teheti a vízzel kapcsolatba kerülő háztartási berendezéseket. A hosszú távú használhatóság érdekében minden vízzel érintkező eszköznél használjon vízkőmentesítőt. Természetes megoldásként a citromsav vagy az ecet is szóba jöhet.

Ennek használatára azért is érdemes kiemelt figyelmet fordítani, mivel az elektromos szerkezetekre érvényes jótállás sem terjed ki a karbantartás hiányára, azaz a vízkőtelenítés elmaradására. Márpedig egy esetleges meghibásodás esetén ez a jellegű hiba egyértelműen azonosítható, ezért nem érdemes kockáztatni.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu