BabaBlog

Kiságyak - a babaszoba legfontosabb darabjai

2021.05.25 11:15
Kiságyak - a babaszoba legfontosabb darabjai

A hagyományos fa kiságyakkal manapság is találkozhatunk az üzletek kínálatában, a mai gyerekeknek azonban lehetőségük van modernebb, átalakítható, könnyen mozgatható, mégis strapabíró bútorok között felnőni. A gyerekszoba berendezése a kisbabák kényelmes alvóhelyének kialakításával kezdődik, mivel az újszülöttek a nap legnagyobb részét ebben fogják tölteni. A kiságy kiválasztása és összeszerelése mérföldkő a családok életében.

A hívogató babaszoba-hangulat érdekében érdemes alaposan megfontolni, milyen kiságyat válasszon gyermeke számára.

Változatos bútorok a babaszobába

Egy kisbabának kezdetben alig van szüksége valamire. Nagy térre pedig még kevésbé. Ideális esetben sokat alszik, majd evés után újra álomba szenderül. Van, hogy még a fürdés és pelenkázás, öltözés sem zavarja kedvenc elfoglaltsága közben. Persze ha mégis, azt hangosan közli, de az egész családnak az a legjobb, ha sokat alszik a baba. 

Pár hónap, mire alkalmazkodnak a napi ritmushoz, ez idő alatt a babaöböl, bölcső vagy kisebb kiságy is tökéletes hely a pihenésükhöz. 

Mivel nem ismerjük előre születendő gyermekünk ritmusát, érdemes több lehetőséget is nyitva hagyni a szobája berendezése során. Lehet, hogy vagyonokat költünk a babaszoba bútorzatának beszerzésére, és egyszer sem fog aludni a saját ágyában a kicsi, mert anya közelsége mindennél fontosabb. Erre nem feltétlen az a jó megoldás, hogy beköltözünk hozzá, lehet, hogy inkább egy kisebb ágyat érdemes tenni a hálóba, hogy a közelben legyen.

Persze minden családban mások a szokások, de egy hagyományos rácsos kiságy, ami 120 cm hosszú és 60 cm széles, ideális az első időszakban. A standard méret nem foglal nagy helyet, pár évig biztosítja a kuckós hangulatot.

Rácsos, 120 x 60-as kiságyak

A fából készült rácsos kiságy minden babaszoba alapdarabja. Mint a fabútorok általában, sok évre meghatározzák a gyerekszoba hangulatát. Festett, illetve pácolt felületük minden szobába illeszkedik, letisztult és elegáns. A rácsos oldalfalak masszív homlokzati falakkal is szerelve lehetnek, amik stabillá teszik a kiságyakat. A könnyen szerelhető ágyakon minden lakk és festék bababarát, amely akkor sem káros, ha gyermeke esetleg megkóstolja őket. 

A statikus szerkezetű kiságyak mellett áruházunk kínálatában több magasságban állítható fekvőfelületű és átalakítható kiságyak is megtalálhatók, amik megkönnyítik a baba gondozását. Ezek az ágyak tökéletesen a család igényeire szabhatók. Így könnyebben szemmel tartható a baba az ágyban, és nem terheli a derekat a kivétele. Csak arra kell figyelni, hogy amint a baba felül, tegye a legalsó állásba a matracát, hogy megelőzze a kiesését.

Időtálló fenyőágyak

A leszerelhető oldalfalú ágyak később paddá, asztallá is átalakíthatóak, így még akkor is hasznos elemei lesznek a gyerekszobának, ha alvásra már kicsinek bizonyulnak. Egyes darabok praktikus tárolófiókokkal is fel vannak szerelve, amik ágyneműk vagy játékok tárolására is alkalmasak. 

Ha stílusos babaszobában gondolkodik, válasszon áruházunk kínálatából strapabíró babaágyat, amik hosszú időn keresztül kiszolgálják gyermekét! Ha fontos a harmonikus összhang, válasszon semleges színvilágúra színezett bútorokat, amiket könnyű kiegészíteni élénkebb színű lakástextilekkel és dekorációval.

Áruházunkban natúr, fehér és sötétbarna színű bútorok is kaphatóak, amik a megfelelő kiegészítő színnel kislányoknak és kisfiúknak is tökéletes választás.

olcsobbat.hu argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu