BabaBlog

Elő a futóbiciklikkel

2021.03.30 10:39
Elő a futóbiciklikkel

A gyerekekkel eltöltött hétvégék ritkán szólnak a lustálkodásról. Szerencse, ha legalább addig tudunk aludni, mint hétköznap, hisz ilyenkor általában sokkal több dolguk van a kicsiknek, mintha rendes menetrend szerint kellene kelni. Ennek persze szülőként nem szoktunk örülni, de ha már ilyen korán kezdődik a nap, tervezzünk közös szabadtéri programot! A napsütötte délutánokon előkerülhetnek a futóbiciklik, kerékpárok, hogy egy mozgalmas nap keretében fedezzük fel a közeli és távoli kirándulóhelyeket.

Kétkerekű mozgásformák

 

Amint gyermeke megtanul stabilan járni, szinte azonnal tovább akar lépni a következő kihívásra. Elengedhetetlen, hogy megtanulják a kismotor, a futóbicikli és a tricikli kezelését is. A lábbal mozgatható eszközökkel stabil mozgásfejlődést és izommunkát érhetünk el, és ezekkel a tevékenységekkel a gyermekek motoros készségeinek fejlesztését is elősegíthetjük.

A futóbicikli remekül fejleszti a mozgáskoordinációt és az egyensúlyérzéket. Az ellentétes oldalra terhelő lábmunka hatékonyan erősíti a lábizomzatot, ami a pedálos biciklik önálló használatához elengedhetetlen.

A futóbiciklitől, kismotortól szinte egyenes út vezet a későbbi kerékpározás felé, ezért érdemes már viszonylag korán, két éves kor környékén megismertetni gyermekeinket ezekkel a mozgásformákkal. Minél hamarabb megismerkednek velük, annál magabiztosabban mozognak majd. A járgányokkal közlekedési szabályokat is gyakorolni lehet a gyerekekkel, sőt még az utcai közlekedésben is részt vehetnek velük.

Így válassz futóbiciklit

A futóbicaj ideális megoldás a hosszabb-rövidebb kirándulásokra. Ha egy kényelmes sétát tervez a gyerekekkel, nyugodtan vigye el nekik a kétkerekű járgányt, mert a kisgyerekek gyorsabban elfáradnak, nem bírják annyira a gyaloglást és ilyenkor jól jön, hogy van mire leülniük. Egy esztétikus, robogóra hasonlító igényes favázas futóbicikli vagy egy sportmotorra hasonlító kivitel biztosan kedvet csinál nekik a túrázáshoz.

 

A futóbiciklik fék nélkül is biztonságosak, eséstől nem igazán kell tartani, mert kényelmesen leér a láb róluk, amivel stabilan tudják tartani magukat a gyerekek. Csak akkor kell elemelni a földtől mindkét lábukat, ha biztosak benne, hogy meg tudják tartani magukat. Így szinte játszva sajátítják el az egyensúlyozás művészetét, amit a kerékpározás során is hasznosítani tudnak majd. 

 

Az ülésmagasság teljesen a kicsik méreteihez szabható. A helyesen beállított ülés nem csak a kényelmet szolgálhatja, hanem a biztonságot is segíti. Veszély esetén ugyanis ösztönösen tesszük a lábunkat a földre. A kellően behajlított láb ezért a fékezésben is a gyerekek segítségére van.

Ha állítható üléses járgányt választ, ami magasra emelhető, lehet, hogy egyáltalán nem lesz szükség belépő méretű kerékpárra, hanem egyből nagyobbra tudja átültetni a gyerkőcöt. Ez igazán gazdaságos és pénztárcabarát megoldás.

Nálunk megtalálja, amit keres

Áruházunk nagy választékban kínál gyerekjárgányokat. Nálunk választhat stílusos favázas, ívelt, illetve egyenes fémvázas, extra pedállal és pótkerékkel felszerelhető többfunkciós futóbiciklit is, ami igény szerint átalakítható.

 

Az egyensúlyozó bicajokon gumimarkolat védi az apró kezeket, hogy ne csússzanak le a kormányról hosszabb utak során sem. A habosított kerekek könnyen gurulnak a túraútvonalakon is. Csengővel vagy fényvisszaverőkkel felszerelve pedig az utcai közlekedés világába való betanulásra is lehetőség van a futóbiciklik segítségével.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu