BabaBlog

Védjük a matracot gumis matracvédővel!

2020.10.19 12:47
Védjük a matracot gumis matracvédővel!

A gumis matracvédő feleslegesnek tűnhet, pedig fontos szerepe van a gyerekszoba gördülékeny működésében. A gyerekek néha bepisilnek, maguk alá öntik az éjszakára odakészített innivalót, amivel bizony kellemetlen éjfélkor, az utolsó esti puszi során szembesülni. Ilyenkor nagyon fárasztó ágyat húzni és a másnapi mosásra összekészíteni a szennyest. Csökkenteni lehet a kellemetlen feladatokat, ha vízhatlan matracvédővel védjük a matracot. Így legalább azt nem kell szárítani.

Sok matrac egy vagyonba kerül, ez alól a gyerekméretű matracok sem kivételek. A huzamosabb használat során nem csak az izzadság, hanem a por és piszok is beleül a matrac anyagába, amitől elnehezül, kellemetlen szagokat gyűjt magába.

Egy jó matracvédővel meg lehet védeni a matracot és garantálni lehet a hosszú élettartamát. Ha a védőréteg a helyén van, a véletlen baleset nem hagy maradandó nyomot. Évek múltán elég kellemetlen a foltos, állott szagú vagy penészes matracon aludni. Jobb bele sem gondolni, mi történne, ha a matracvédő havonta esedékes mosása helyett nem lenne más lehetőség a kosz eltávolítására, csak a profi takarítógépek használata és a szellőztetés, aminek a hatásfoka kétes.

A matracvédő minden matrachoz ajánlott

Többféle gyerekmatrac van. A kókuszmatrac ritkás rostszálai ugyan jól szellőznek, de a használat során kellemetlen, ha épp az udvaron szárítjuk a matracot ahelyett, hogy a helyén, a kiságyban lenne. A nedvesség a habszivacs matracnak sem barátja. Egészségügyi okokból egyáltalán sem szerencsés fedőréteg nélkül használni a matracokat, mivel nem lehet őket tökéletesen kitisztítani. 

A matracvédő a párát átengedi, de a nedvességet nem, így csökkenti az izzadást, és kellemes hőmérsékletet biztosít. A verejtékmentes alvás pedig friss, vidám ébredést garantál az egész családnak. A szintén levehető és mosható matrachuzatra helyezve a magas hőfokon is mosható matracvédő lepedő tökéletesen tisztán tartja a matracot, és a tisztítását is megkönnyíti.

Anyaga puha, légáteresztő frottír, alja vízhatlan, ami a kisebb-nagyobb "balesetektől" is megvédi a matracot. Nem engedi át a szennyeződéseket akkor sem, ha a babaágyban pelusbaleset történik, de a szobatisztaságra szoktatás időszakában vesszük a legnagyobb hasznát. A poliuretán, vízlepergető külső réteg páraátengedő, de a folyadékot nem engedi át, így az izzadást okozó hő távozni tud, a nedvesség nem. 

Egyik gyerekágyból sem hiányozhat a gumis matracvédő

Áruházunk a legelterjedtebb kiságyméretekhez igazodva háromféle kivitelben árusít jól szellőző matracvédőt. A légáteresztő anyagból készült fedőmatrac nem zörög, észrevétlen és kényelmes. A 60 x 120, 70 x 120 és 70 x 140 cm nagyságú babaágyhoz választható praktikus kiegészítő a négy sarkán elhelyezett gumipánttal rögzíthető a matracra. A gumik stabilan a helyén tartják, a matracvédő nem mozdul el, nem csúszkál és nem is gyűrődik, egyszóval tökéletesen illeszkedik a kiságyra. 

Az átlósan szélre varrt gumiszalag révén könnyebben helyezhető fel a matracra, mint a körben gumis kivitel, melyhez az egész matracot meg kell emelni, ezt viszont elég a két végénél a sarkok alá igazítani az elmozdulásmentes rögzítés érdekében.

A kicsire hajtogatható matracvédő utazáskor is a segítségünkre lesz. Többé nem kell magyarázkodni sem a szállodában, sem ismerősöknél az éjszakai balesetek miatt. 60°C felett ne mossuk, szárítsuk, a vasalás és vegyi kezelés is tilos. Szerezze be áruházunkból a babaholmikat, köztük pár matracvédőt is, és ébredjen kipihenten minden nap!

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu