Elállási jog érvényesítése

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 20 (2) bekezdése alapján, amennyiben a vásárolt termék valamilyen okból nem felel meg számodra, élhetsz elállási jogoddal, és az árut a kézhezvételétől számított 14 napon belül eredeti állapotában visszaküldheted.

A termék kézhezvételét követő 14 naptári napon belül a fogyasztónak jeleznie kell elállási szándékát a webáruház felé! Ez történhet írásos formában (alább található űrlap, email) vagy akár szóban (telefonon). 
Fontos tudni, hogy a visszaküldeni kívánt termék(ek) postaköltsége és a futárszolgálat megrendelése minden esetben a vevőt terheli, a vételár levásárolható, illetve kérésre visszafizetésre kerül. (45/2014. (II. 26.) korm. rendelet 20. §)
Webáruházunknak nem áll módjában utánvételes, ill. postán maradó csomagot átvennie!

Elállási jog nem gyakorolható, ha:

  • A szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
  • romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;
  • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;


A fogyasztó felel a termék jellegének/tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenésért, amelyet a kereskedő részére köteles megtéríteni!
A vállalkozás nem felel a fogyasztó által megrendelt futárszolgálat által okozott károkért (Sérült doboz, szállítás közbeni törések, stb.)


Visszaküldés csak az alábbi címre lehetséges:
Baby Time Kft.
1151 Budapest, Visonta utca 1. 6-os raktár
info@babylion.hu
+3670586-3197


FONTOS!
A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendeletben meghatározott elállási jog csak a fogyasztókat illeti meg, cégeket nem (az egész rendeletet csak fogyasztó és vállakozás között létrejött szerződések esetén alkalmazzuk).
A Ptk. (2013. évi V. törvény) 8:1. § 3. pontja szerint  fogyasztó nem más, mint a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy. Azaz jogi személyeket, cégeket nem illet meg az elállási jog.

 

 

Megrendelő neve
Megrendelő telefonszáma
Megrendelő email címe
Termék állapota
Bontatlan
Bontott, nem használt
Bontott, kipróbált
Megrendelési azonosító / Számla sorszáma
Termék(ek) megnevezése
Vételár visszautalásához szükséges adatok (Bankszámlaszám, Bankszámlaszám tulajdonos neve)
Termék(ek) állapotfotói
Termék(ek) állapotfotói 2
olcsobbat.hu argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu