BabaBlog

Ezért használjon babahordozó kengurut

2021.07.07 10:27
Ezért használjon babahordozó kengurut

A közismert babahordozó eszköz, a kenguru nem mai találmány, szinte minden kultúrában van megfelelője. Mivel nagy segítség a kisgyermekes szülők számára, régóta fejlesztgetik, így manapság is egyre több családban használják modern verzióit állandó jelleggel vagy a babakocsi kiváltására.

 

A kocsivázra tehető babahordozótól eltérően ugyanis a kenguru kis helyet foglal, csupán egy csatos hám, amiben bevásárolni vagy sétálni mehetünk, magunkon hordozva a kicsit, de akár a házimunkát is elvégezhetjük vele anélkül, hogy egy percre is hanyagolnunk kellene vagy le kellene tennünk.

Babakocsi helyett 

A kenguru és a hozzá hasonló, hordozásra ajánlott hámok, kendők tökéletesen alkalmazkodnak a kisbabás mindennapokhoz. Lakáson belül és azon kívül is praktikusan használhatóak. Közvetlen testi kontaktust nyújtanak, ami megnyugtatja a babát, aki jót alszik a hordozóban, míg Ön a munkáját vagy a háztartási, ház körüli munkákat végezheti. Dolgozhat, süthet, főzhet, kertészkedhet, hiszen mindkét keze szabadon marad. 

A babák nagyon élvezik a szülők ilyen fajta közelségét, nekik ugyanis még nem nézelődésre van szükségük, hanem hogy érezzék a szülő jelenlétét, lélegzetvételét és bőrének illatát, a szíve dobbanását. Megnyugtatja őket a közelség, ezért jellemző, hogy a hordozóban sokszor alszanak jobban, mint egyébként. 

 

Egy kenguru elég mindenkinek

A baba súlyát a praktikusan tervezett hordozó tökéletesen eloszlatja a háton, vállon és a derékrészen, emiatt hosszú hordozás során is kényelmes a viselése a babának és szülőnek egyaránt. Egy kis gyakorlás ugyan elkél hozzá, az első időszakban érdemes is segítséget kérni ehhez, idővel viszont a fel- és levétel is csupán egy mozdulat lesz. 

Mivel a vállon és a csípőn keresztülhaladó öv könnyen méretre állítható - hason hordozásnál keresztpántként, háti hordozásnál pedig a hátizsákhoz hasonló párhuzamos pántként viselje -, a szülőknek nem okoz gondot magukra állítani a hordozót, amiből ezért nem szükséges több darabot vásárolni. Szülőtársával közösen, felváltva is használhatják, ami hosszabb kiránduláson vagy bevásárlás során praktikus megoldás.

Egészség kenguruban

A kenguru a combok között puhán párnázott, a hordozás a csípőficam megelőzésére ajánlott széles terpesztartásban történik. A magzati korból ismert felhúzott lábas békatartás a csípő gömbölyű pozícióját jelenti, vagyis azt, amikor a térdek magasabban vannak, mint a baba feneke. Ez a gyermekeknek kizárólag a szülő felé fordítva komfortos, így viszont teljesen megszokott, nem kell félni, hogy kényelmetlen a számára. 

Áruházunk kínálatában számtalan kenguru kapható kellemes színkombinációban és mintákban, amik újszülöttkortól bölcsis időszakig használhatók. A legkisebbeknek a stabil fejvédő nyújt tökéletes védelmet, ami nem engedi a fejüket hátrabicsaklani, továbbá véd a nap és a szél ellen.

A fejlődő gerinc számára a begömbölyített csípő ideális. A kenguru bevált szabása ráadásul jól meg is támasztja. Gyermekét a széles és megerősített szabású fenékrész tartja stabilan a hordozóban, melynek ülőrésze akkor kényelmes igazán, ha a térdhajlatig alátámaszt. Csak olyan darabot érdemes választani, ami valóban a teljes combot támasztja, máskülönben zsibbadhat benne a láb, amitől a baba nyűgös lesz. Ha viszont a teste nem lóg a hordozóban, hanem valóban ül benne, és a testsúlya nagy felületen oszlik szét, a medence tájékra nem nehezedik extrém terhelés, így huzamosabb használata sem kényelmetlen egyik fél számára sem.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu