BabaBlog

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

2020.07.27 11:36
Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

Többfunkciós kiságyak a modern babáknak

 

A gyerekszoba berendezése során a kicsi kényelmes alvóhelyének kialakítása a legfőbb feladat. A babák a nap nagy részét alvással töltik, ezért érdemes a megfelelő kiságy kiválasztásával kezdeni. 

A korábban divatos nehéz fabútorok helyett egy modern gyerekszobába már sokkal szellősebb, kecskesebb, könnyen mozgatható, átalakítható bababútorokat vásárolhatunk. Manapság a kisbabák már többfunkciós szerkezetekben nőnek fel, hiszen a gyártók egyre praktikusabb termékekkel kényeztetnek bennünket.

 

Nehéz előre felkészülni

 

Sokan igyekeznek mindennel elkészülni, mire a baba megszületik. De egyáltalán nem muszáj még mindig úgy gondolni, hogy a baba szobája csak végleges formájában lehet kész.

 

Ha a kisbaba csak a szülők közvetlen közelében tud majd álomba szenderülni, mert igényli az éjszakai folyamatos testkontaktust, a hagyományos kiságy helyett ezt a funkciót betöltő babaöbölre van inkább szükség. Erre az igényre ugyanis egy hagyományos kivitelű kiságy nem képes megoldást adni. Rakhatjuk közel az ágyunkhoz, a rácsok, peremek útban lesznek. Ilyenkor az ágy mellé tehető babaöblöt beszerezni költséges, időveszteséggel jár, vagy muszáj kompromisszumot kötni, ami hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. De ha felkészül a hasonló helyzetekre, nem éri váratlan kiadás, sem meglepetés.

 

Ha többféle eshetőséggel is készül, vagy elsőre akár csak egy babahintás, összecsukható bölcsőt vesz a gyerekszobába, és majd ha úgy látja, megmarad a baba a kiságyban, akkor választ neki végleges helyet, nem veszt semmit, sőt, inkább értékes tapasztalatokat nyerhet.

 

Ezekből a gyakorlati példákból is látható, hogy a gyerekszoba végleges kialakítása, sőt még a nagyobb bútorok, tárolóhelyek beszerzése és a szoba otthonossá tétele is ráér később, amikor már saját tapasztalatok alapján választhatja meg a jól funkcionáló bababútort. Csak végre mindenki merjen egy kicsit elvonatkoztatni attól, amit elvárt.

 

Multifunkciós kiságyak babáknak

 

A babaszoba berendezési tárgyai közül a hintázás előnyeit az ágyakkal ötvöző bölcsők, hagyományos babaágyak, a szülői ágy mellé helyezhető babaöblök és kicsire összecsukható, hordozható utazóágyak és járókák nagy választékából vásárolhatjuk meg. Áruházunk kínálatában minden szükségeset megtalál.

 

A többfunkciós kiságy a mai kor elvárásainak megfelelve többféle hasznosításra alkalmas. Praktikus funkcióinak segítségével az együttalvás előnyeit anélkül lehet benne kihasználni, hogy a közelben fekvő kisbaba a szülők saját, sokszor így is csorbát szenvedett kényelmes pihenését befolyásolná. A közelben fekvő gyermek szoptatása is könnyebb, ha éjjelente ki sem kell kelni az ágyból miatta, és utána mindenki nyugodtan tud aludni tovább.

 

A könnyen összecsukható multifunkciós utazóágy huzamosabb ideig való használatra is alkalmas, mivel kiegészíthető a puha pelenkázólappal, tárolóhellyel és szúnyoghálóval. Állandó ágyként is lehet rá tekinteni, amiben ráadásul emelhető a matrac magassága, hogy a hajlongás ne terhelje feleslegesen a szülők hátát, derekát, de a nagyobbacska gyerekek esetén biztonságos magasságba lehessen ereszteni.

 

Természetesen ez a kivitel azoknak is segít, akik sokszor utaznak gyerekkel. Az utazásokhoz kedvenc márkánk, a Lionelo utazójárókát is gyárt, ami szélesebb, mint egy hagyományos ágy, így mindkét funkciót el tudja látni.

 

Kiságyaink többsége összecsukható, kerekeken mozognak, és könnyen tisztítható anyaguknak köszönhetően akár kültéri használatra is alkalmasak. 

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu