BabaBlog

Tudnivalók a lapra csukható sport babakocsikról!

2020.02.26 12:35
Tudnivalók a lapra csukható sport babakocsikról!

Az anyukák álma a modern lapra csukható sport babakocsi

 

Ki gondolná, hogy az újszülöttek és kisgyermekek szállítására alkalmas mindennapi eszköz, a babakocsi - annak is a legújabb verziója, a lapra csukható sport babakocsi - több száz éves múltra tekint vissza. Először nemesek, királyok kiváltsága volt a nehéz, fából és fonott vesszőből készült, gazdagon díszített guruló jármű, amit csak az 1920-as évekre fejlesztettek tovább könnyebb anyagokkal, aminek következtében elterjedtté vált. 

Az újításoknak köszönhetően manapság a babakelengye beszerzés talán legnehezebb része a tökéletes babakocsi megtalálása. Sok gyermeknevelési irányzat javasolja a hordozókendők használatát, amik jó szolgálatot tesznek kisebb gyermekeknél, de emellett a modern anyák legtöbbje hosszabb távokra babakocsit használ, mivel ez biztosítja azt a szabadságot a közlekedésben, amihez korábban is hozzászoktak. Persze ehhez jól kell választani. 

A könnyű, lapra csukható sport babakocsik praktikusak

Vásárlás előtt mindenképp gondoljuk át a babás közlekedés kihívásait, és olyan babakocsit válasszunk, ami sokáig használható, hasznos kiegészítőkkel van felszerelve, könnyű és kicsire összecsukható, hogy akár tömegközlekedik a család, akár autózik, kényelmesen elférjünk vele.

A többfunkciós babakocsi újszülött kortól kezdődően használható, míg a sport babakocsi csak a már ülni tudó gyermekek részére készült, fél éves kortól. Bizonyos modellek háttámlája vízszintesig dönthető, de ekkor még szűkítő betét kellhet bele, ami nemcsak a nagyobb kényelmet, hanem a jobb illeszkedést is biztosítja. 

A lapra csukható sport babakocsi jellemzően tágasabb ülőfelületet biztosít, mint az esernyőre csukódó társai, így nagyobb gyerekkel is jobban kihasználható. Az ideális sport babakocsi biztonságos, nem borul fel könnyen. Szilárd és stabil felépítése aszfaltra a legjobb választás. Az egy lábbal fékezhető, álló helyzetben is rögzíthető kerekek mellett a kényelemről a lengéscsillapítók, a biztonságról pedig az ötpontos öv gondoskodik. 

Praktikus, ha a babakocsi aljában tágas bevásárló kosár van kialakítva, mert így minden szükséges dolgot magunkkal vihetünk, vagy bevásárolhatunk séta után. Az is jó, ha pelenkázó táska, napernyő, lehajtható árnyékoló vagy több pozícióba állítható lábtartó is az alapfelszereltség része. 

Fontos, hogy a váz könnyű legyen és egy mozdulattal el lehessen csomagolni. Nem praktikus, ha hosszadalmas vagy több emberes feladat összecsukni a babakocsit. Vásárlás előtt mindenképp ellenőrizzük a méreteit, hogy biztosan igazodjon az elvárásainkhoz, így nem foglal majd nagy helyet sem a csomagtartóban, sem az előszobában.

Miért válasszunk Lionelot?

Baby Lion webáruházunk vezető márkája, a Lionelo négyféle nagy teherbírású, 22 kilogrammig terhelhető sport babakocsit kínál. Ennek köszönhetően gyermeke tovább élvezheti a kényelmes sétákat.

A Lionelo Annet lapra csukható sport babakocsi kupolája nagyobb és hosszabb, mint más márkáknál, hogy ne csak jobb védelmet nyújtson a szél, az eső és a napsugarak ellen, hanem nagyobb helyet is biztosítson a babának. A betekintő ablaknak köszönhetően bármikor ellenőrizhető, mivel foglalja el magát a család szeme fénye. Közkedvelt tartozéka a lábzsák, a szúnyogháló, valamint a nagyobbaknak pohártartó tálca. Más modellekhez színben és méretben illő táska is jár, mely lehetővé teszi a szülők számára, hogy minden szükséges játékot és holmit magukkal vihessenek. 

Nagyméretű kupolája és széles ülőfelülete révén bármelyik Lionelo sportbabakocsi kivételesen hosszú használhatóságot biztosít, akár 3 éves kor felett is. 

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu