BabaBlog

Fajátékok kis felfedezőknek

2020.07.23 12:46
Fajátékok kis felfedezőknek

Fajátékok kis felfedezőknek

A fajátékok reneszánszukat élik mostanság. Ebből a barátságos, tartós és természetes alapanyagból készül a legkisebb korosztály részére a fejlesztőjátékok nagyobb része. Az egy év körüli gyerekek figyelmét a szépen kidolgozott, visszafogott színezésű építőkockákkal, a mesefigurás formabeillesztős puzzle vagy a formabedobós játékkal lehet felkelteni. A húzós ügyességi játékok is sok éven át használhatók. 

Az a fontos, hogy minden részük biztonságos legyen a babák számára, és veszélytelen festékkel legyen színezve, a kicsik ugyanis mindent megkóstolnak. A világgal való ismerkedés időszakában és a fogzás miatt mindent a szájukba vesznek, a játékok minősége ezért nem mellékes. Ügyeljen arra, hogy csak natúr kivitelű, vízbázisú festékkel színezett természetes és tartós játékot vegyen gyermekének, unokájának, mivel az egészsége a legfontosabb. 

A legnépszerűbb fajátékok

A fából készült játékok értéket képviselnek. Egy műanyag sosem tudja felvenni a versenyt egy fajátékkal, ezért érdemes megtalálni a megfelelő egyensúlyt a játékok különböző fajtái között.

Amennyiben lehetőség van rá, az első pár évben törekedjen természetes játékokkal körbe venni a kisbabát. Ezek semmihez nem fogható megnyugtató légkört teremtenek, és fejlesztik a kicsi kreativitását. A divatos színes, szagos, hangos játékokkal ráér később is megismerkedni a gyermek. Nem fog veszíteni semmit, ellenben gazdagodik.

A kevesebb színnel és kevésbé részletgazdag kialakítással készült egyszerűbb fajátékok segítik a gyerekeket abban, hogy fantáziájuk segítségével saját világot teremtsenek. A legkisebbeknek a gurulós fajátékok, a fogantyús formabeillesztős játékok és a képkirakók állnak rendelkezésre. Ezeket váltogatva korán megismertetheti gyermekét a gyerekek kedvelt tárgyaival, a rendőr- és tűzoltóautóval, a mentővel és kismotorral vagy a legismertebb háziállatokkal.

A fa építőkockák szintén népszerű játékok nemcsak a kicsik, de még a felnőtt korosztály számára is. Minden gyerek szeret játszani velük, talán ez a leghosszabban használható fajáték. Remekül el lehet ütni vele az időt évekkel később is, csak figyelni kell rá, hogy időről időre el legyenek pakolva egyes játékok, amik sokkal nagyobb örömet okoznak, ha előkerülnek, mintha minden elöl lenne, és a bőség zavarában nem is érdekelné a kicsiket. Ezzel az egyszerű trükkel elérhető, hogy sokkal kevesebb, de minőségi játék tudja lekötni a gyerekeket, ami nem csak anyagilag, de a háztartás rendje és így a házimunka szempontjából is előnyt jelent.

Az építőkockákkal a gyerekek a változatos mintájú elemekből különböző építményeket hoznak létre saját elképzeléseik szerint. Az egymásra rakható játékokkal már egyéves kortól közösen játszhat a család. 

A fajátékok tartósak és kortalanok

A fajátékok kortalansága épp abban rejlik, hogy nincsenek túldíszítve, mégis kellemesen színesek, ezáltal a gyerekek fantáziája beindulhat. A fajátékokat nagyon megnyugtató érzés kézbe venni és működésbe hozni, ezért minden korosztály igényeit kielégítik.

A sokszínű termékpaletta nem csak a kicsiknek való játékokat jelenti, hanem egy sor olyan készségfejlesztő játékot is, mint a fából készült hintaló, járássegítő és a csodaszép fa babaház, ami teljes berendezéssel várja a lakóit.

Ha Önnek is megtetszett a fajátékok varázslatos világa, keresse fejlesztőtermékeinket áruházunk oldalain. Válogasson minőségi fajátékot, itt valóban olyanokat talál, amik még szülőként is élvezetesek.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu