BabaBlog

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

2020.03.11 10:46
Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

Hány éves kortól ajánlott a tricikli?

 

A tricikli a gyerekek egyik első szabadtéri járműve. Lassan ideér a tavasz, ha még nincs, ideje beszerezni egyet. “Hány éves kortól ajánlott a tricikli?” - kérdezi sok anyuka tőlünk. A háromkerekű akár egy éves kortól használható, ha a baba már stabilan áll. A tekerési mozdulat csak később alakul ki, kezdetben csak ülnek a járgányon, szorosan beszíjazva és forgatják a kormányt, ismerkednek a csengővel. Ilyenkor a szülő tolókar segítségével tolja és irányítja a járművet, hisz egy alig két éves nem biztos, hogy arra kormányoz, amerre mi akarunk haladni. Idővel aztán átveszik az uralmat a járgány felett, és izmaikat megerősítve mozgásba lendülnek, és a pedált is elkezdik magabiztosan használni.

A tekerés örömének felfedezése után a szülőkormány eltávolítható, innentől kezdve egyedül mozgatják a kicsik a járgányt. Ez azzal a veszéllyel járhat, hogy ha elfárad vagy megmakacsolja magát édes gyermekünk, hogy vagy meghajlunk az akarata előtt és toljuk a kormánykerékre görnyedve, vagy a kezünkbe kapjuk a triciklit a gyerkőccel együtt! Ez garantáltan nem lesz kellemes élmény, így tolókar nélkül lehetőleg ne induljon hosszabb sétákra.

 

Milyen triciklit válasszon a gondos szülő?

A legegyszerűbb háromkerekű kiviteleken is megtaláljuk a kiesésgátlót, ami védi a babákat az ülésből való kicsúszástól. Mivel a pedál forgása nem minden típusnál kapcsolható ki, a babák menet közben kényelmes lábtartóra helyezhetik a lábukat. 

A tricikli kicsit drágább verziója jobban felszerelt. Napvédő kupolával, játékokkal, játéktartóval különféle színekben kapható, ha hajlandó érte a szülő a zsebébe nyúlni. És miért ne tenné? Egy tricikli jó megoldás babakocsi helyett. Akár egy éves kortól érdekesebbé és szórakoztatóbbá tehető vele a séta, ahogyan pedig a baba nő, folyamatosan alakíthatjuk a számunkra megfelelő állásba a kiegészítők segítségével.

Ha csak később vásárolja meg, akkor is hamar megszereti majd a család. Ha gyermeke nem tud vagy szeret hosszabb távon gyalogolni, ezzel nem kell neki könyörögni. A tologatós járművel sokkal egyszerűbb a napi bevásárlás, jövés-menés, vagyis kényelmes és kész. 

Ráadásul tudjuk, milyen kritikusak tudnak lenni az anyákkal ismeretlenek is, mert a gyerekneveléshez mindenki ért. Ha esetleg valaki szóvá tenné, miért tologat babakocsiban egy “nagy” gyereket, egy többé-kevésbé önálló közlekedésre tervezett járgány láttán fel sem merül a számonkérés lehetősége. 

Mint minden minőségi terméknél, itt is elmondható, hogy a jó járgány több gyereket is kiszolgál, és nem végzi a szemétben egy év használat után, tehát soha ne az ár legyen az elsődleges szempont. Inkább szánjuk rá az időt és alaposan járjunk utána, hogy kis családunknak milyen felszereltség a legmegfelelőbb.

Hány éves kortól ajánlott a Little Tiger tricikli? - A háromkerekűk Mercedese

A Sun Baby Little Tigernek ellenálló fém váza 8-72 hónapos kor között 30 kiló maximális súly huzamosabb ideig való hordozására képes. Mivel több korosztály kiszolgálására tervezték, az ülés megfordítható, a lábtartó levehető, és az első kerék freewheel funkcióval rendelkezik, ami azt jelenti, hogy Ön dönti el, hogy a gyermek hajtsa-e a járművet vagy a tolókarral haladjanak. Ilyenkor a pedálok - a beállítástól függően - üresben is tudnak forogni, ami garantálja a nyugalmas sétákat. Amennyiben részese lenne hasonló termékek értékesítésének, keresse ügyfélszolgálatunkat, mivel webáruházunk babatermékek kis- és nagykereskedelmével is foglalkozik.

A Sun Baby termékei a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel minőségi megjelenést biztosítanak, a “legjobbat vagy semmit”, ahogy a Mercedes mondaná.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu