BabaBlog

Miért ne kabátban utazzanak a gyermekülésben a csemeték?

2021.11.19 09:11
Miért ne kabátban utazzanak a gyermekülésben a csemeték?

Most, hogy eljött a hűvösebb idő és előkerültek a vastagabb dzsekik, kabátok, overálok, ideje beszélni arról, hogyan utazzanak a gyerkőcök a kocsiban! Legyen szó kisbabáról vagy nagyobbacska gyermekekről, akiket bölcsibe, oviba, suliba kell vinni: ne nagykabátban üljenek a gyerekülésben! Lássuk, miért ne kabátban utazzanak a gyermekülésben.

A kocsiban meleg van, kint pedig hideg

Mi magunk is tudjuk, hogy az utazás során le kell vennünk a kabátot, mert ránk melegszik és megfázunk. Nincs ez másképp a babáknál, kisgyermekeknél sem. Lehet, hogy közel van a bölcsi vagy az ovi, ahová indulunk reggelente, de ilyen rövid idő alatt is leizzadhat a gyerkőc, ha túl sok ruha van rajta. 

 

A gyerek télikabátok, overálok béleltek, a kocsiban is fűtünk, így nem csoda, ha a picurkáknak melege lesz. Az izzadás nyomán a tarkójuk, hátuk válik nyirkossá, s később, amikor valóban le kell vetni a kabátot, fázni fognak.

Kis odafigyeléssel pedig elkerülhető a megfázás.

 

Még egy ok, hogy miért ne kabátban utazzanak a gyermekülésben 

 

Sokan nem is gondolják, hogy van még egy oka annak, miért vegyük le a babákról a vastag dzsekit utazás közben. Ez pedig az, hogy balesetveszélyes kabátban utazni! 

Több tesztet is végeztek ezzel kapcsolatban, s megállapították, hogy a nagykabátban utazó gyerekek egy esetleges baleset, ütközés során kiesnek az ülésből. 

 

Az első fontos szabály, hogy csak bevizsgált, minden előírásnak megfelelő ülést válasszunk! Nálunk, a BabyLion webáruházban a Gyerekülések kategóriában modern és biztonságos termékek találhatók, köztük I-Size gyerekülések is, mindenképp érdemes hát szétnézni kínálatunkban, és a kiegészítő termékeket is megtekinteni.

 

A másik fontos dolog, hogy az ülést jól fixáljuk a kocsihoz, de a gyermekülésben lévő biztonsági övet is szorosra állítsuk! Az a jó, ha a becsatolt biztonsági öv és a gyermek teste közé a nyitott tenyerünk fér be, lazábbra ne hagyjuk! A bélelt dzsekik, pufi kabátok azonban megakadályozzák azt, hogy szorosra húzzuk az övet, így észrevétlenül kicsusszanhatnak a gyerkőcök hátul akár már egy 50 km/h sebességnél történt balesetben is.

 

Érdemes tehát megfogadni a tanácsot, és levenni a vastag kabátot, mielőtt becsatoljuk a gyerekeknél a biztonsági övet. 

De akkor mit tegyünk, hogy ne fázzanak meg?

 

A megoldás a problémára: az univerzális takaró

 

Szerencsére van egyszerű megoldás: be kell takarni a gyerekeket az utazás során! Erre legmegfelelőbb választás az univerzális kétoldalas takaró, amelyről egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk. 

Az ilyen takarókat elsősorban utazáshoz tervezték, s már újszülöttkortól ajánlottak. Ezen a speciális babatakarón vannak rések, amiken keresztül befűzhető a biztonsági öv, így nem fog lecsúszni a gyermekről a pléd. 

 

Az univerzális babatakarót ki sem kell venni a gyerekülésből, így mindig kéznél lesz. Éppen ezért célszerű többet is vásárolni ebből a könnyen mosható, strapabíró minky takaróból: legyen egy a kocsiban, egy pedig a lakásban! 

 

Puha plüss anyagának köszönhetően ez a fajta babatakaró segít szabályozni a gyermek testhőmérsékletét, így ebbe garantáltan nem fog beleizzadni sem! Ráadásul a kialakításának megfelelően kapucnija is van a plédnek, így a baba feje sem fog megfázni télen. Igazán praktikus kellék, mellyel az utazás során helyettesíthető a vastag kabát!

 

Ha bármilyen kérdése van termékeinkkel - a gyerekülésekkel, babahordozókkal, takarókkal - kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén! A BabyLion bababoltban készséggel állunk rendelkezésére.

olcsobbat.hu argep.hu A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu