BabaBlog

A nélkülözhetetlen esővédő babakocsira

2020.10.27 08:24
A nélkülözhetetlen esővédő babakocsira

A gyerekek számára minden nap elengedhetetlen a kellő mennyiségű mozgás, melyet lehetőleg a friss levegőn ajánlott végezni. A szabadtéri intenzív testmozgás hatására megnő az étvágyuk, ami révén jobban fejlődnek, és természetesen jobbat is alszanak. Naponta legalább 1-2 óra levegőzés és séta ajánlott, de ha más nem megoldható, akkor legalább a babakocsiban mozgassuk meg őket egy kicsit akkor is, ha rosszabbra fordul az időjárás. A babák biztonságos levegőztetéséhez hideg vagy esős időben babahordozóra vagy babakocsira feltehető esővédővel lehet hozzájárulni, ami képes megóvni őket az esőtől, széltől és a hótól is, hogy rossz idő esetén se kelljen otthon maradni és bezárkózni.

Gondoljon csak az északi országokra, ahol overálban altatják a gyerekeket a fagyos időben, kint a szabadban. A levegőzést újszülöttkortól kezdve érdemes beiktatni a napi rutinba csapadékos időjárás esetén is. A napi szintű sétákat pedig nyugodtan össze lehet kötni a piaci bevásárlással vagy a játszóterezéssel. Útközben persze bármikor akadhat nehézség, melyre érdemes előre felkészülni. Babakocsival akkor is el tudjuk intézni a dolgunkat, ha épp esik, csak használjunk esővédőt! 

Babakocsira tehető esővédő

Ez a vékony, áttetsző műanyag burok, amit a babakocsi típusához vásárolhatunk meg, megakadályozza, hogy a baba megázzon, nagy szélben megfázzon, illetve a felkavarodó portól koszos legyen. Ha szemerkélő esőben mozdulunk ki otthonunkból a babakocsival, ez a vékony fólia nélkülözhetetlen. A szellőzésről levegőztetőrés és a lefelé nyitott szabás gondoskodik, így a baba nyugodtan és biztonságban nézelődhet alatta.

A zavartalan sétákhoz a kicsire hajtva tárolható esővédő nélkülözhetetlen. Az esernyőre és lapra csukható sportbabakocsikhoz más alakú és szabású esővédő passzol, ezért vásárlás előtt mindenképp érdemes alaposan ellenőrizni a terméknél megadott és a babakocsin mért méreteket, hogy ne érje csalódás. 

Léteznek ugyan univerzális babakocsi-esővédők is, melyek a legtöbb forgalomban kapható babakocsimárkához használhatóak, de a legbiztosabb megoldás az, ha már a babakocsi-vásárlás alkalmával beszerezzük az adott típushoz való esővédőt, ami tökéletesen megvédi a babát az időjárás szeszélyétől.

A jól megválasztott méretű esővédő a hordozó vagy a mózes, illetve a sport ülőrész teljes felületét megvédi. Az átlátszó huzat fontos kiegészítője a babás mindennapoknak, mivel nem akadályozza a babát a kilátásban. A gyerekek tökéletesen látnak és hallanak alatta, a megfelelő szellőzésről pedig a szellőzőrések gondoskodnak. Ezeken keresztül a felesleges meleg is távozni tud a burok alól, így esetleg nagy hőmérséklet-különbség ellenére sem fog kellemetlenül bepárásodni alatta a baba útközben.

 

PVC esővédők

Az esővédők anyaga lehet stabil, PVC-mentes vagy víztiszta, ftalátmentes PVC fólia is, mindkettő teljesen veszélytelen a gyerekek egészségére. A tökéletes rögzíthetőség és használhatóság érdekében az esővédő anyaga bő szabású és az oldalán gumírozott. A babakocsira tépőzár segítségével lehet őket általában felrögzíteni.

Használatuk is egyszerű. Mivel jól tud szellőzni, eső után nem szükséges azonnal eltávolítani a babakocsiról. Amíg nem kell a babát kivenni belőle, nyugodtan fent maradhat, kényelmes alatta utazni. Ha van lehetőség szárazra törölni, akkor természetesen levehető, elrakni azonban mindenképp csak száraz állapotban lehet, különben bepenészedik, melyet teljesen el kell távolítani a következő használat előtt.


Nézzen körül webáruházunk kínálatában, kérdés esetén pedig állunk szíves rendelkezésére!

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu