BabaBlog

Kézipoggyász méretű babakocsival a repülőn

2020.03.30 09:57
Kézipoggyász méretű babakocsival a repülőn

Aki utazott már kisgyermekkel repülőn, lehet, hogy kétszer is meggondolja legközelebb. Ha ugyanis a baba már nem fér el hordozókendőben, hanem babakocsira van szükség, elképzelhető, hogy pont emiatt kell választani a kényelem és a gyorsaság kötött. De egy kézipoggyász méretű babakocsi megoldja ezt a problémát.

A repülőterek nagysága megköveteli a gyors helyváltoztatást, amihez egy könnyű babakocsi szükséges. Méretei és súlya miatt azonban a legtöbb babakocsi nem alkalmas arra, hogy kézipoggyászként utazzon velünk, kritikus pont lehet, ha el kell helyezni a repülőn. Erre csak olyan sport babakocsi alkalmas, amit esernyő alakúra vagy egy fedeles válltáska módjára félbe lehet hajtani. 

Az összehajtható babakocsik előnye

Aki sokat mozog a hétköznapokban is gyerekkel, nem csak utazáshoz keres könnyű, összehajtogatható járgányt, hiszen egy sport babakocsi a mindennapokat is megkönnyítheti. A lengyel Lionelo márka babakocsijai praktikus kialakításuknak köszönhetően könnyen összecsukhatóak, a minőségi kivitelezésnek hála az utazás során engedélyezett 10 kg súlyhatár alattiak, és összecsukva akár kézipoggyászként is magunkkal vihetők. 

Ha csecsemővel vagy kisgyermekkel utazunk, speciális szabályok vonatkoznak ránk. 7 naposnál kisebb baba nem repülhet, ezt követően pedig remélhetőleg átalussza az út nagy részét. Fel- és leszálláskor feltétlen gondoskodjuk az evés lehetőségéről, mivel a szájmozgás csökkenti a fülfájás kialakulásának esélyét. Felnőtteknél erre a rágógumi tökéletes megoldás. 

Kézipoggyász méretű babakocsik

A reptéren való mozgáshoz használt babakocsit csak a repülő bejáratáig tolhatjuk, utána össze kell csukni és méretétől függően ingyenes poggyászként teszik a fedélzetre, vagy a raktérbe kerül. Ha elveszik, értékes időt vesztünk, mert a célállomáson meg kell várnunk, amíg megkapjuk a személyzettől, addig tehát nem is érdemes leszálláson gondolkodni, míg ez nincs nálunk. És örüljünk, ha nem ott derül ki, hogy otthon maradt a csomagunk, mert erre is volt már példa az elmúlt időben.

Ha feljutottunk a gépre, a fedélzeten a csecsemő utazhat speciális biztonsági övvel ölben, vagy az igazán kicsiket repülőgépen használható autósülésben is felvihetjük magunkkal. Ilyenkor csak a vázat kell leadni a személyzetnek, de saját ülést ilyenkor is foglalni kell. A nagyobbak saját helyükön ülhetnek, Amsafe CARES rögzítő rendszerrel, ami kis méretre alakíthatja a biztonsági öv védelmét. 

Mindebből látható, hogy csak olyan babakocsit érdemes magunkkal vinni egy repülőútra, amit könnyen, pár mozdulattal össze lehet csukni és azt fel is tudjuk vinni a repülőgépre. A Lionelo Julie sport babakocsi kézipoggyászként magunknál tartható, ilyenkor visszafelé sem kell várni, míg előkerül a raktérből.

Webáruházunk több éve megbízható partner

Minőségi babatermékek forgalmazásával foglalkozunk, és folyamatosan bővítjük a velünk együttműködők körét. Az Európai Uniós szabályozással összhangban az online megrendelt termékeinkre 14 napos elállás biztosított az üzletszabályzat szerint.

Babás repülőjegy foglalás esetén egyes légitársaságok lehetővé teszik, hogy kézipoggyászunk mellett általában még egy babacsomagot is gépre vigyünk, sőt, a plusz csomag mellett bizonyos cégek ingyenes elsőbbségi beszállást is biztosíthatnak. Minden utazás előtt közvetlenül érdeklődjön a repülőtársaságnál az Önre vonatkozó legfrissebb előírásokról és lehetőségekről, hogy az út a lehető legsimább legyen.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu