BabaBlog

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

2020.07.13 08:20
A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A babahordozó kenguru segíti a kötődő nevelést

A kenguru közismert babahordozó eszköz, aminek egyre több követője van. Sok anyuka, apuka ölti magára a babahordozó kengurut, ami névadójához hasonlóan egy zsebet jelent, melybe behelyezhető a kisbaba, és egy hátizsákhoz hasonlatosan vihető előre vagy hátra helyezve. A textil hordozókendő is hasonló funkciót tölt be, abban azonban a kicsi teste teljesen hozzáér a szülőhöz. Ez sokkal közelebb áll a természeti népek ősi módszereihez, mint a kenguruban hordozás, ugyanakkor mindkettő megtámasztja a csecsemők fejlődő gerincét, ami így ideális tartásba kerül a hordozás során. 

Miért válasszon babahordozó kengurut?

Egy kényelmes és biztonságos hordozóról van szó, amely nem csak a családi kirándulások során bizonyít. Sokan a mindennapos háztartási tevékenységeket is ebben végzik, a baba közben jót pihen. 

A terpesztartás a gyerekek életkorának megfelelő helyzet, nem kell attól tartani, hogy kényelmetlen, feltéve, hogy a szülő felé fordítjuk. A kisbabáknak nem arra van szükségük, hogy nézelődjenek, hanem hogy érezzék a szülő közelségét. Ez mindennél jobban megnyugtatja őket, nem is csoda, ha a hordozóban sokszor elalszanak. A beépített fejtámasz megvédi a kisbabát a nap sugaraitól, a szél és eső ellen, illetve stabilan tartja a fejet, ami különösen alvás közben fontos. A biztonságról a széles csípőöv gondoskodik, ami dupla zárral van felszerelve.

A babahordozó kenguruk előnyei

A méretre állítható hordozók megfelelő fej-, hát-, csípő- és lábpozíciót biztosítanak a kisbabának. Ez az úgynevezett „békahelyzet”, ami a magzati felhúzott lábas tartásra hasonlít. 

Az ortopéd- és gyermekorvosok szerint a helyes tartás az, amikor a gyerek csípője gömbölyödő, C alakú pozíciót vesz fel előrehajlás közben, tehermentesítve a hátat, a térdek pedig egészen a köldökig érnek, és a baba fenékrésze mélyebbre kerül. A szülőnek háttal fordított baba gerince nem gömbölyít, hanem homorít, ezért ez szükségtelenül terheli a vázizomzatot, ezért lehetőség szerint kerülni kell.

A kenguru deréki részén, valamint a combok között puha párnázás található. A kényelmes ülést a térdhajlatig alátámasztott ülőrész segíti. A hordozó a vállak helyett a csípőre tereli a súlyt, így még a 13 kg-os bölcsis hordozása is kíméli a hátat. Mivel így a testsúly nagyobb felületen oszlik el, a medencetájon semelyik testrészre nem nehezedik extrém terhelés, és a baba nem lóg a hordozóban, hanem valóban ül. 

Hordozni jó

A Lionelo Margareet kenguru újszülötteknek is kényelmes a beépített szűkítőbetétnek köszönhetően. Egyszerű beállítása és a szabályozási lehetőségek miatt minden gyermekhez és szülőhöz beállítható. És mivel a vállpánt és a csípőöv is könnyen a kívánt méretre állítható, mindkét szülő használhatja ugyanazt a hordozót. 

A szülő számára azért is kényelmes a kenguru használata, mivel az optimális súlyeloszlásnak köszönhetően megkönnyíti a hordozást nagyobb súlyú baba esetén is. Ezzel egyszerűbbé teszi a gyermekkel való közlekedést a lakásban és azon kívül is. Főleg, hogy a fel- és levétele is egy mozdulattal történik. 

Pántjai állítható hosszúságúak, hason hordozásnál keresztpántként, háti hordozásnál a hátizsákhoz hasonló párhuzamos pántként is beállítható, hogy a hordozás élmény legyen a babának és a mamának vagy apának is. További babás termékekért nézzen körül webáruházunkban

Minőség bababarát termékekkel várjuk, melyek hosszú használatra lettek tervezve. Akár a kenguru, melynek pamut huzata könnyen eltávolítható és mosható.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu