BabaBlog

Többfunkciós triciklik kicsiknek és nagyobbaknak

2021.04.26 11:02
Többfunkciós triciklik kicsiknek és nagyobbaknak

Ha tavaszra babajárgányt keres gyermekének, unokájának, kezdje a nézelődést nálunk. Ahogy minden babás termékből, kismotorból, tricikliből is óriási a választék, de mi részletes termékleírásokkal segítjük a választást. Szeretné, hogy minél előbb megismerkedjenek a szabad mozgás örömével? Hogy ne okozzon majd számukra gondot a kerékpározás? Válasszon többfunkciós tricikliket, és évekre előre biztosított a mozgásra ösztönző játék.

Nem lehet elég korán kezdeni

A babajárgányok sok tekintetben a felnőtt közlekedési eszközök kicsinyített másai, amikkel akár az utcai közlekedést is gyakoroltatni lehet. A mozgás a gyerekek számára nem csak felszabadult játék, hanem kőkemény fejlesztés is, hiszen a motorikus mellett a mentális képességeket is edzi. A bébijárművek a test összes izmát megmozgatják, felkészítik a gyerekeket a tekerésre, egyensúlyozásra, amit később más mozgásformáknál is kamatoztatni tudnak majd. 

A tricikli az egy-két év körüli gyerekek ideális társa. A háromkerekű járművön öröm üldögélni, míg a szülők a tolókarral mozgatják, remek szórakozás tekerni a kormányt, később pedig, mikor az izmok már engedik, a tekerést is lehet gyakorolni rajta. A baba korához és testméretéhez illeszkedő kiegészítők fokozatosan eltávolíthatók róla, így a járgány egészen 25 kilós súly eléréséig használható.

Egy idő után a babák már nem szívesen maradnak meg a babakocsiban, mert jobban szeretnék egyedül felfedezni a világot. Egy komolyabb felszereltségű multifunkciós tricikli tökéletes alternatíva a sportbabakocsi kiváltására. 

Átalakítható triciklik

A babakocsira hasonlító tricikli napvédő kupolával, játékokkal és változatos kiegészítőkkel felszerelt. Eleinte teljes felszereltséggel ajánlott használni. Ez annyit jelent, hogy a rajta lévő szülőkar segítségével tolható a járgány. Az egyszerű háromkerekűek ilyen módón nem kormányozhatóak, ezért érdemes a szülő által is irányítható kivitelt vásárolni. Amíg a kicsi a kiesésvédő ölelésében, lábát a lábtartón pihentetve biztonságosan ül a háttámlás ülésben, biztonságáról plusz övvel is gondoskodhatunk. 

Ebben az időszakban az állítható tolókarral lehet mozgatni a triciklit. A 360°-ban forgatható üléssel felszerelt modellen csak pár mozdulat, és a baba máris velünk szemben ülhet. A 3 pozícióba dönthető háttámla kiváló megoldás délutáni szunyókáláshoz, ami alatt a hálós betekintő ablakos kupola védi a babát a naptól és a széltől, az alsó kosárba pedig eltehetjük a játékokat vagy a bevásárlást. 

Legyenek nyugodtak a séták

A praktikus járgányban a séta is szórakoztatóbb. Forgathatják a kormányt, és ismerkedhetnek az érdekes hangú csengővel. Igazi előnye viszont a teljesen összecsukható váz, ami minden csomagtartóba befér. Sőt a tricikli szépen gurul, hatalmas kerekei vizes, csúszós úton is stabilan tapadnak, így még a túrázásról sem kell lemondani. Ha pont ilyen mozgásfejlesztőt keres az első pár évre, a Baby Lion oldala nagy választékkal várja. 

Amikor aztán a gyerkőc már stabilan tartja magát, elkezdődhet a kiegészítők leszerelése, és a tricikli 1-től 4 éves korig használható lesz. A kiesésgátló keret után a háttámla a következő, amit le kell venni. Ez nagyon hasznos a támaszkodás és a felülés során, idővel azonban útban lesz, akárcsak a lábtartó, amivel nem lehetséges önállóan mozgatni a járgányt. Ahogy a kicsik izmai erősödnek, a pedált is elkezdik használni. A tekerés örömének felfedezése után végleg átveszik az uralmat a járgány felett. Lehet szaladni utánuk!

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu