BabaBlog

Válasszon biztonságos gyermekülést!

2020.07.02 08:43
Válasszon biztonságos gyermekülést!

Válasszon biztonságos gyerekülést! 

A gyermekek a 135 cm magasság elérésével mentesülhetnek az autósülés használata alól, addig azonban kötelező elem az autóban. Hátul ülésmagasítón is utazhatnak, ha az biztonságos üléspozíciót biztosít, vagyis az öv nem csúszik le és nem is vág be, tehát biztonságosan rögzít. Biztonságos gyerekülésből rengeteg típus áll rendelkezésre. A 0-18 kg súlyhatárig alkalmas ülések újszülöttkortól használhatóak, akárcsak a 0-36 kg-ig szólók, ám ez utóbbiak már ülésmagasítóvá is átalakíthatók.

A több súlycsoport számára alkalmas üléseket a gyártók belső szűkítőpárnákkal teszik alkalmassá a különböző életkorú gyerekek számára, amik később eltávolíthatók. 

A 9-36 kg-ig ajánlott autósülés a legnépszerűbb, 10 éven át biztosítja a gyermek méreteihez igazodó biztonságos utazást. A 15-36 kg-ig használható gyerekülések óvodáskortól 10-12 éves korig alkalmasak. Külön kategóriát képeznek az I-Size gyerekülések, amik újszülöttkortól 4-5 éves korig, illetve 105 cm magasságig használatosak. Ebben extra biztonságot a plusz alátámasztó láb és a hatékony oldalütközés elleni védelem ad. 

 

Melyik a biztonságos gyerekülés?

Minden forgalomban lévő autósülésnek meg kell felelnie a gyermek méretének biztonsági és kényelmi okból, a helytelen méretű ülés balesetveszélyes. Mindig a helyes magasságnak és súlynak megfelelő ülést használja!

Minden autósülésnek szigorú ütközési teszten kell megfelelnie. Az elmúlt évtized ülésekkel szembeni elvárásrendszere az ECE R44 szabvány volt, 2018-tól azonban egyeduralkodóvá vált az ECE R-129 szabvány, amely az oldalütközés elleni védelmet is számszerűen mérhetővé tette. A szabványos autósülés teljes körű védelmet biztosít, a gyártók legújabb termékei azonban az eddigiekhez képest további biztonsági kritériumoknak is megfelelnek. 

Valamennyi ülésünk a legszigorúbb biztonsági előírások szerint készült. Bátran válasszon autósüléseink közül, gyermeke biztonsága nekünk is elsődleges. Az ülésekben a kicsik másfél éves korig csak a menetiránynak háttal bekötve utazhatnak, mert a nagy fejméret miatt ez biztosítja számukra a legnagyobb védelmet. Az első ülésre csak kikapcsolt légzsák esetén tehető autósülés, máskülönben a kirobbanó légzsák sérülést okozhat.

Az ülések autóba szerelése nagyon egyszerű. A minden járműben kötelező Isofix kapoccsal, illetve speciális támasztólábbal tartják az ülést a helyén, hogy egy nemkívánatos ütközés esetén is biztosan a helyén maradjon. Az Isofix bekötési mód kiküszöböli a helytelen rögzítésből származó sérüléseket, és az ülés nem fordul ki az autóból be- és kiszálláskor. A még nagyobb biztonság érdekében a TOP TETHER rendszerrel az ülés hátoldalán található kampóhoz is fixálni lehet a legtöbb ülést. 

Kényelem és biztonság kompromisszumok nélkül 

Az újszülöttkortól használható Lionelo Bastiaan RWF gyerekülés egy forgó alapon helyezkedik el, amin az ülés bármely irányba elforgatható és oldalra dönthető. Kétoldalas SideProtect rendszerrel is rendelkezik, ami a baba nyakát és fejét még hatékonyabban védi az oldalsó ütközésektől. 

A forgatható gyerekülés soha nem tapasztalt szabadságot ad. Többé nem kell bemászni az autóba, hogy a gyereket rögzítse, és a felénk fordított baba könnyebben megnyugtatható, ha szükséges. Egyéb minőségi kivitelű üléseink részletes bemutatásáért nézzen körül áruházunkban.

Ha babát vár, vagy új babatermékre van szüksége, kérje ügyfélszolgálatunk segítségét. Nálunk mindent megtalál a kiegyensúlyozott babázáshoz.

olcsobbat.hu argep.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac aprohirdetesingyen.hu