BabyLion Babaszakáruház 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 61. | Nyitvatartás: Hétfő-Szombat 10:00-18:00 | Telefonszám: +36703007038 

Itatópoharak és itatócsőrök

Itatópoharak és itatócsőrök

 

A hat hónapos kortól használható Mamajoo itatópoharak a hozzájuk megvásárolható külön itatócsőrrel a tápszeres és a hozzátáplálási időszakban is a család rendelkezésére állnak. A praktikus, 160 és 270 milliliteres térfogatú itatópoharak a babák egészségére veszélyt jelentő anyagok felhasználása nélkül készültek, a fogantyú és hengeres üvegrész kézbe simuló.

 

Az ergonomikus kialakításnak köszönhetően az itatópohár praktikus kiegészítő, melyből az ital a szivárgásmentes szelepeknek köszönhetően nem borul ki.

 

Itatópoharak és itatócsőrök

 

A kisbabák számára a szoptatás minden szükséges tápanyagot biztosít. Emellé legfeljebb vizet ajánlott adni a kicsiknek, ha a nagy melegben vagy hosszabb autóút során kimelegednének. Az ilyen helyzetekre gondolva a szoptatott csecsemőknek is érdemes cumisüveget és itatópoharat beszerezni, mert ezekre a kihívásokra fel kell készülni időben. Azt azonban jó tudni, hogy az erre érzékeny babáknál a cumi és az ehhez hasonló kialakítású csőrös eszközök cumizavart okozhatnak, a babák itatása ezért ilyen esetben vastagfalú pohárból is megoldható, az újszülött osztályon is ezt a technikát használják a pár napos babák esetében. 

 

Mivel korántsem biztos, hogy mindig kéznél van az üvegpohár, ezért jó, ha egy rugalmas és szivárgásmentes itatópoharat veszünk a babának, mert az kevésbé kényes anyagú, bárhova magunkkal vihető, és gyorsan megtanulják a kicsik is használni őket. 

 

Mitől jó egy itatópohár?

 

A kisgyerekek az itatópohár kézre álló füleit könnyen meg tudják fogni, és stabilan képesek tartani az üveget, aztán ha végeztek, leejthetik maguk mellé. A szivárgásmentes szelepnek köszönhetően a pohár használata biztonságos és kényelmes. Mivel a folyadék csak vákuum hatására ürül, sem rázás, sem feldőlés esetén nem fog kiborulni az üvegből, vagyis nem kell folyamatosan figyelni, hova kerül, és így csökken a takarítással töltött idő is.

 

Az Anti-colic kialakítás

 

A módszer lényege, hogy a cumisüvegben, itatós pohárban a levegő közvetlenül az alján található apró lyuknak köszönhetően az üveg aljába kerül. Ez kifejezetten a hasfájós babák részére került kifejlesztésre. A folyadék így légbuborékmentes marad, hiszen a levegő kiszökik az üvegből anélkül, hogy a folyadékcseppek átférnének a nyíláson. Ha nincs lehetőség a buborékokat beszippantani, máris csökken a pocakba jutó, feszítő érzést okozó telítettség. Az ezt használó babák nyugodtabbak, könnyebben elalszanak és nem buknak annyit. 

 

Ha arra gyanakszik a család, hogy hasi diszkomfortérzet állhat az indokoltnál nyűgösebb baba hangulata mögött, mindenképp érdemes beszerezni ezt a kivitelt. Pár alkalom után garantált a probléma megszűnése, és visszakapjuk mosolygós gyermekünket.

 

Mit kell tudni róla?

 

Az itatópohár két méretben kapható. Anyaga BPA- és ftalátmentes, vagyis a szigorú Európai Uniós és az Egyesület Államokban hatályos szabványoknak is megfelel.

 

Ha az itatópohárhoz való puha, flexibilis csőr elhasználódik vagy elveszik, a csecsemők szájpadlásához és fogaihoz alkalmazkodó kialakítású, színtelen, szagtalan és íztelen szilikon pótfej vásárolható külön tárolódobozban. A csőr és tárolódoboza, valamint a pohár is könnyen tisztítható a Mamajoo sterilizálóval, de a hétköznapi használatot követően a mosogatógépben való tisztítás is engedélyezett.

 

Természetesen a hagyományos, 5 perces forralás is megfelelő, ha utána azonnal kivesszük a vízből, különben megfehéredik és veszít rugalmasságából, ami nem is túl esztétikus látvány.

153 termék