BabyLion Babaszakáruház 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 61. | Nyitvatartás: Hétfő-Szombat 10:00-18:00 | Telefonszám: +36703007038 

Lenyomat készítő dekor elemek, Képkeretek

A lenyomatkészítő dekorelemek elterjedt babás ajándékok. A könnyen használható készletnek és a megbízható alapanyagnak a segítségével belőled is lehet szobrász. A kéz- és láblenyomat aranyos ajándék a keresztszülőknek, rég látott családtagoknak is, de babalátogatóba készülőknek vagy a nagyszülőknek is ajándékozhatunk ilyen készletet bármilyen alkalomra.

A szettek minden szükséges alapanyagot és segédeszközt tartalmaznak a mintavételhez. Segítségükkel bárki szobrászkodhat a család jellegzetes testrészeinek megformázásával. 

 

Lenyomatkészítő dekorelemek

 

Ha megtetszett az ötlet, az egyszerűen használható szettekkel a tökéletes szobor vagy nyomat elkészítésére otthonotok falai között, a kicsi számára ideális időpontban és körülmények között kerülhet sor. A készlet segítségével gipsz- vagy más porállagú anyaggal vehetünk mintát a kicsi babákról. A gyorsan kötő, finom fehér por részletgazdag mintázásra alkalmas. Természetesen kreatívan akár felnőttekről is lehet mintát venni, a kiméretezett anyagmennyiség azonban mindig a dobozon feltüntetett nagyságú kéz vagy láb lenyomatának elkészítésére elegendő. Más formákhoz plusz alapanyagra lehet szükség.

 

Könnyed mintavétel

 

A vízzel felhígított krémes állagú masszába tegyük bele a kicsik kezét vagy lábát. Mivel a hideg anyagtól idegenkedhetnek, dolgozhatunk langyos vízzel is, akkor egy kicsit könnyebb dolgunk lesz. 

Amikor az anyag gumiszerűre köt, a végtag kihúzható a formából. A lenyomat tökéletessége már ilyenkor is látható. Mindez csupán fél percig tart. A művelet egyáltalán nem fájdalmas, akár a baba alvásidejére is időzíthető. Pár pillanat szükséges csupán a megismételhetetlen, egyedi ajándékhoz.

A felhasznált anyagok bőrbarát, dermatológiailag tesztelt alapanyagok, melyek minőségüknél fogva újszülötteken is felhasználhatók. A vízzel feloldott por nem ragad, a bőrre tapadt maradvány langyos vízzel letörölhető, és a ruhákból is könnyedén kimosható. A speciális mintavevő anyag bekeverése után ügyeljünk arra, hogy ha belekezdünk, igyekezzünk gyorsan végigcsinálni a műveletet, hogy ne vesszen kárba, az anyag ugyanis a glettanyaghoz hasonlóan nagyon gyorsan képes megszilárdulni. 

 

Mire jók a lenyomatok?

 

Lenyomatot készíteni a gyerekek kezéről, lábáról egyszerűbb és gyorsabb, mint idáig elolvasni a leírást. Ha elkészültünk vele, egy csomó dologra felhasználhatjuk az elkészült nyomatot. A teljes száradás után díszíthetjük decoupage technika vagy antikolás segítségével. Festhetjük vízálló akril- vagy lakkfestékkel, 3D-s képkeretbe tehetjük, vagy akár egy fa talapzatra is ragaszthatjuk – a lehetőségeink száma szinte végtelen! Akasztót ragaszthatunk rá, belekarcolhatjuk a nevet vagy a dátumot, csinálhatunk belőle karácsonyfadíszt, köszöntő ajándékot, hűtőmágnest vagy falra akasztható dekort is. 

A babaszoba kiváló dekorációja is lehet a családtagokról készült közös kézlenyomat. Ehhez külön erre adagolt mennyiségű anyagot tartalmazó készlet ajánlott. De akár a pocak is megörökíthető az utókornak, vagy kézfogós szobrok elkészítésre is van lehetőség. A kézszobor készítő porral pillanatok alatt elkészíthető a kézről-lábról levett negatív, öntőformaként használható minta, amit kerámiaporral, betonnal vagy gipsszel kiöntve szoborként láthatunk viszont.

Áruházunkban 3D szobor- és lenyomatkészítő szetteket is vásárolhattok, melyek esztétikus tárolásához és ajándékozásához kinyitható, több részes képkereteket is választhattok, ha megtetszik a technika.

6 termék 1 6